Piecas receptes gardai karstvīna sezonai

© publicitātes

Kad termometra stabiņš tuvojas 0 grādiem, ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?

Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs.

Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

Piecas karstas receptes iedvesmai

1. Klasiskais karstvīns

Pussaldais sarkanvīns 150 ml

Vīnogu sula 50 ml

Grenadīna sīrups 15 ml

Citrona daiviņa

Apelsīna daiviņa

Kanēļa standziņa

2. Karstais portvīns

Portvīns 100 ml

Upeņu sula 100 ml

Kanēļa standziņa

Krustnagliņas

Apelsīna daiviņa

3. Īpaši sildošais karstvīns

Tumšais rums 25 ml

Pussaldais sarkanvīns 150 ml

Citronu sula 25 ml

Kanēļa standziņa

Muskatrieksti

4. Karstais baltvīns

Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns 150 ml

balto vīnogu sula 50 ml

medus 15 ml

kanēļa standziņa

krustnagliņas

apelsīna daiviņa

5.Karstais ābolu sidrs

Naturālais ābolu pussaldais sidrs 150 ml

ābolu sula 50 ml

kanēļa standziņa

ābola daiviņa

Šīs receptes ir tikai ieteikumi un iedvesmas avots, norāda Elkor FOOD&WINE vadītāja, eksperimenti un radoša pieeja ir ceļš uz gardām receptēm.

Latvijā

Valsts svētkos 18. novembrī jūrmalnieki iedegs garāko “Gaismas ceļu” Latvijā. Vairāk nekā divpadsmit tūkstoši sveču izgaismos Jūrmalu no Priedaines līdz pat Ķemeriem un arī Jomas ielu. Vakarā izskanēs svētku koncerts, kurā uzstāsies solisti Ieva Kerēvica un Daumants Kalniņš, Rīgas Doma kora skolas kora grupa un pianiste Agnese Egliņa, koncertu sniegs arī mūzikas grupa “Lādezers”.

Svarīgākais