Aizkustinošais mīlas stāsts “Pastkarte no Romas” nonāk televīzijas ekrānos

© MN

Janvārī pirmizrādi piedzīvoja Elzas Gaujas veidotā Go3 oriģinālfilma “Pastkarte no Romas”, kas turpmāko mēnešu laikā pulcēja pilnas kinozāles visā Latvijā, kā arī ieguva Nacionālo kinobalvu “Lielais Kristaps” kā gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma. No 8. marta ikvienam ir iespēja noskatīties filmu Go3 televīzijā.

“Pastkarte no Romas” ir divu pastnieku mīlestības stāsts ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās. Lai laimētu ceļojumu uz Romu, Alvīne un Ernests ķeras pie viltīgas shēmas ar loterijas kuponiem, taču viņu ieceri aizēno Alvīnes strauji progresējošā Alcheimera slimība. Romā un Rīgā uzņemtā kinolente skatītājus spējusi uzrunāt ar aizkustinošo stāstījumu un plašo emociju gammu.

Filma kopš pirmizrādes demonstrēta uz 200 lielajiem ekrāniem visā Latvijā un, kā atzīst kino izplatītāji, šāds izrādīšanas vietu skaits ir pēdējo astoņu gadu rekords, kāds nav piedzīvots kopš vēsturiskās drāmas “Melānijas hronika” (2016). Filma pārsniegusi 20 tūkstošu skatītāju slieksni pie lielajiem ekrāniem, pamodinot jaunas izrādīšanas vietas dažādos Latvijas pagastos. Pieprasījumu pēc filmas vairojis arī fakts, ka Pastkarte no Romas saņēmusi Nacionālo kinobalvu “Lielais Kristaps” kā gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā Picture House sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju Riverbed. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu

māksliniece - Kabish, montāžas režisors - Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, producenti — Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

Latvijā

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) aicina ikvienu dalīties ar saviem unikālajiem pieredzes stāstiem par Latvijas mežiem, sēņošanu un ogošanu, iesaistoties projektā "Savvaļas stāsti." Šī iniciatīva veltīta Latvijas dabas, kultūras un identitātes mantojuma dokumentēšanai un saglabāšanai, informē RSU.