No 23.jūlija līdz 29.jūlijam Rīgā - Strēlnieku laukumā, otro gadu pēc kārtas - varēs baudīt pasaules vadošo šefpavāru gatavotās maltītes 50 metru augstumā, "Gaisa restorānā", kas visā pasaulē pazīstams ar nosaukumu Dinner in the Sky.
Dinner in the Sky ir unikāls pasākums, kas apvieno vienreizēju pieredzi un izcilu gastronomijas baudījumu. Viesi varēs izbaudīt neaizmirstamu skatu no 50 metru augstuma kopā ar draugiem, kolēģiem, izsmalcinātiem ēdieniem un dzērieniem. Šogad Dinner in the Sky® saviem apmeklētājiem vēlas piedāvāt izsmalcinātas maltītes kopā ar pasaulē zināmiem un godalgotiem šefpavāriem - Michelin zvaigznes šefpavārs no Somijas - Samuli Virgentus (Samuli Wirgentius), Sasu Laukonena (Sasu Laukkonen) un viens no slavenākajiem pavāriem Latvijā Elmārs Tannis.
Samuli Virgentus (Samuli Wirgentius) ir Michelin zvaigznes šefpavārs, kura vārds ir zināms ikvienam Somijas gardēdim. Viņa panākumu atslēga ir spēja apvienot Franču kulinārijas labāko pieredzi ar pašmāju - somu un skandināvu kulināriju. Samuli uzskata, ka ne tikai ēdiena garša ir svarīga - visam kopumam ir jābūt izcilam, ēdiena baudītājam ir jāsajūt kontrasti - silts un auksts, mīksts un kraukšķīgs. "Tā ir gluži kā māksla, kas rada sajūtas"- atzīst S. Virgentus.
Sasu Laukkonen - pēc sirds aicinājuma ir šefpavārs, kurš piedāvā neparastu jauno Ziemeļvalstu virtuves mākslu. Viņa restorāns "Chef & Sommelier " Helsinkos ir vienīgais bioloģiskais restorāns Somijā. Sasu par saviem ēdieniem saka tā: " virtuve no sirds". Smalkas ēdienreizes ir tas, ko Sasu vēlas piedāvāt saviem klientiem: personiska, atvērta un izsmalcināta virtuve, izcila atmosfēra un apkalpošana katru dienu, katru reizi.
"Arī šogad "Dinner in the Sky" restorāna viesus iepriecinās pavārs, kura vārds komentārus Latvijā neprasa - Garšu guru, TV zvaigzne, Šovpavārs, vienmēr atraktīvais un pārsteigumu pilnais Elmārs Tannis. Pagājušajā gadā viņa klātbūtne "Dinner in the Sky" viesos izraisīja sajūsmu. Elmāra spēja radīt fantastisku atmosfēru un gardus ēdienus vienlaicīgi piemīt ļoti maz pavāriem pasaulē. Viņš spēj radīt UMAMI jeb 5.garšu, kad ēdiens vairs nav tikai ēdiens, bet gardu sajūtu kopums. Arī šogad Elmārs esot iecerējis īpašu pārsteigumu viesiem un apgalvo, ka šajās septiņās dienās "Dinner in the Sky" būs labākais restorāns pasaulē - ar tik ekskluzīvu skatu, neaizmirstamu atmosfēru un izsmalcināti gardiem ēdieniem."