Aukstā zupa Esplanādē, iespējams, garšo labāk

© Dāvis Valbaks / F64

Rīdzinieki un pilsētas viesi sestdien Rīgā, Esplanādē, labprāt izmanto iespēju degustēt auksto zupu, novēroja aģentūra LETA.

Zupu degustē gan ģimenes ar bērniem, gan vecāka gadagājuma cilvēki. Brīžiem pie izdales vietas pat veidojas rinda un apmeklētājiem jāgaida, kad tiks pagatavota nākamā porcija.

Aukstās zupas degustāciju organizē kulinārijas blogeris Rojs Puķe jeb Pipars kopā ar digitālā satura veidotājiem Armandu Jaunzemu un Jāni Krīvēnu.

Paredzēts, ka pasākuma laikā tiks izdalītas aptuveni 500 aukstās zupas porcijas. Vienlaikus 15 litrus aukstās zupas pēc pasākuma plānots nogādāt uz vairākiem Rīgas veco ļaužu pansionātiem.

Pasākums ir daļa no sociālajos medijos vērojamajiem Latvijas un Lietuvas "aukstās zupas kariem" par šīs receptes piederību. Pasākuma mērķis esot "panākt abu valstu kulinārijas cepiena mierizlīgumu, demonstrējot, ka aukstā zupa pieder cilvēkiem, un tā vienlīdz labi garšo kā Lietuvā, tā arī Latvijā".

"Ēdiens ir tas, kas vieno, un mums noteikti nav jāstrīdas par to, kuram ir labāka aukstā zupa. Katrs savās mājas gatavo tā, kā viņam vislabāk garšo. Šis temats noteikti nav divu nāciju kašķa vērts," piebildis Pipars.

"Lai panāktu Latvijas un Lietuvas aukstās zupas konflikta noregulējumu", Pipars kā mierizlīguma žestu vairākas aukstās zupas porcijas nosūtīšot Viļņas aukstās zupas festivāla organizējošajai Viļņas tūrisma un biznesa attīstības aģentūrai.

Svarīgākais