3.lapa
Garšaugi ne tikai lieliski papildina maltīti ar garšu un smaržu, bet katram no tiem ir arī savas veselību stiprinošās īpašības, jo īpaši labi tie ir gremošanas traktam. Piemēram, dilles veicina gremošanas sulu izdalīšanos un palīdz pret vēdera uzpūšanos, raudene normalizē un stimulē gremošanas trakta darbību, savukārt baziliks uzlabo ēstgribu un arī samazina gāzu rašanos.
Garšaugus - dilles, baziliku, pētersīļus, selerijas, raudeni, salviju un citus - var gan kaltēt, gan saldēt vai uzglabāt, aplietus ar kvalitatīvu augu eļļu. Vislabāk savas vērtīgās īpašības garšaugi saglabās, ja tie būs sasaldēti vai tiks uzglabāti eļļā. Ja garšaugus plānots saldēt, tie sākumā rūpīgi jānomazgā un jānosusina - mitrā veidā tie var zaudēt krāsu. Garšaugu lapiņas negriež, bet plucina. Maisiņi ar garšaugiem pirms likšanas saldētavā ir jāatbrīvo no gaisa, un glabāt tos var 4‒6 mēnešus. Tos iespējams saldēt arī ledus kubiciņos - tādā gadījumā garšaugus sagriež, pārlej ar ūdeni un sasaldē un kubiciņus liek maisiņos. Maltītes gatavošanai izmantojot dažus kubiņus, ēdiens iegūs gan lielisku garšu, gan smaržu. Savukārt eļļā garšaugi maksimāli saglabā gan krāsu, gan garšu, gan aromātu. Garšaugus sakapā, samaisa ar nelielu daudzumu sāls, sablīvē mazās burciņās un pārlej ar kvalitatīvu augu eļļu. Šādi maisījumi savas labās īpašības saglabā līdz pat pavasarim, taču vienīgais mīnuss - to glabāšanai tiek pievienots sāls.