EKSPERIMENTS: siltā burkānu uzkoda ar sieru

© Lifehacks.lv

Brīvdienu vakari, ieritinoties segā pie televizora ekrāna, nav iedomājami bez gardām uzkodām. Nedēļas nogalē daudzi sevi un savas garšas kārpiņas vēlas palutināt ar garšīgām lietām. Ja arī tavi brīvdienu filmu vakari nav iedomājami bez našķiem, izmēģini šo silto burkānu uzkodu ar sieru.

Dārzeņu plate ir ierasta lieta, kura vairs īsti nevar pārsteigt. Tā ir vienmēr droša uzkodas izvēle, jo garšos ļoti labi.

Vai zināji, ka vari pagatavot arī silto dārzeņu uzkodu, kas garšos tikpat labi?

Izrādās, ka burkāns ir ļoti pateicīgs dārzenis, kuru uzkodām var izmantot ne tikai svaigā, bet arī ceptā veidā. Sociālajos medijos Lifehacks.lv komanda pamanīja jaunu uzkodu recepti - silto burkānu uzkodu ar sieru.

Viss, kas ir nepieciešams, ir burkāni un parmezānas siers, un garšvielas. Ar garšvielām varat improvizēt pēc sirds patikas. Mēs izmantojām maltos piparus, garšaugu sāli, kūpināto saldo papriku un kajēnas piparus. Vēl būs arī nepieciešama eļļa.

Pārgrieziet burkānus uz pusēm. Pēc tam katru no pusītēm sagrieziet mazākos gabaliņos. Sarīvējiet sieru.

Lifehacks.lv

Lieciet burkānus bļodā, pievienojiet klāt eļļu un izvēlētās garšvielas.

Lifehacks.lv

Tikmēr uzkarsējiet cepeškrāsni uz 200 grādiem.

Ar eļļu ietaukojiet cepeštrauku.

Tagad atliek burkānus pannēt sierā un likt cepeštraukā.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Sakarsētā cepeškrāsnī burkāni ir jācep 20 minūtes.

Tas arī viss! Pagatavojiet klāt gardu mērcīti un baudiet uzkodu!

Lifehacks.lv

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais