7 veselīgas uzkodas, kas patiesībā tādas nav

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Balto rīsu galetes

Baltās rīsu galetes jau sen tiek uzskatītas par diētisku ēdienu, kuram ir zems kaloriju daudzums un maz tauku. Tomēr tie, kuri lieto šo produktu ikdienā zina, ka ar galatēm ir grūti iegūt sāta sajūtu. Baltajām rīsu galetēm ir ļoti augsts glikēmiskais indeks, kas nozīmē, ka tajos esošie ogļhidrāti ļoti ātri uzsūcas asinīs. Lietojot uzturā šo produktu ir grūti noturēt enerģijas līmeni, kas var izraisīt bada lēkmes. Balto rīsu galešu vietā labāk izvēlies auzu galetes, tajās ir vairāk šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais