3 vienkarši soļi, kas jāievēro, lai zaudētu lieko svaru

© pexels.com

Lai nodrošinātu visefektīvāko ilgtermiņa svara kontroli, ieteicams vienmērīgi zaudēt svaru no 500 gramiem līdz vienam kilogramam nedēļā, raksta veselības portāls "Healthline", nosaucot trīs soļus, kas jāievēro to darot.

pexels.com

1. Samazināt rafinētu ogļhidrātu patēriņu

Viens no veidiem, kā ātri zaudēt svaru, ir samazināt cukuru un cietes vai ogļhidrātu patēriņu. To var panākt, izstrādājot ēšanas plānu ar zemu ogļhidrātu daudzumu vai samazinot rafinētu ogļhidrātu daudzumu un aizstājot šādus produktus ar pilngraudu produktiem, raksta "Healthline".

Cukuru un cietes vai ogļhidrātu samazināšana uzturā var palīdzēt samazināt apetīti, pazemināt insulīna līmeni un zaudēt svaru. Tomēr "Healthline" atzīmē, ka zema ogļhidrātu diētas ilgtermiņa ietekme vēl nav zināma un samazināta kaloriju diēta varētu būt ilgtspējīgāka.

pexels.com

2. Uzņemt proteīnu, taukus un dārzeņus

Katrai maltītei jāietver olbaltumvielu avots, veselīgo tauku avots, dārzeņi un neliela porcija komplekso ogļhidrātu, piemēram, pilngraudu produkti.

Ieteicamā olbaltumvielu daudzuma uzņemšana ir būtiska, lai palīdzētu saglabāt veselību un muskuļu masu, vienlaikus zaudējot svaru, raksta "Healthline". Labi olbaltumvielu avoti būs liellopu gaļa, vista, lasis, olas, pupiņas, kvinoja un citi.

Piepildi šķīvi ar dārzeņiem, jo tie ir bagāti ar uzturvielām.

Nebaidies no taukiem, tie ķermenim ir nepieciešami, norāda "Healthline". Lieliska izvēle būs olīveļļa un avokado eļļa, kamēr, piemēram, ar kokosriekstu eļļu un sviestu jābūt uzmanīgiem, jo tajos ir lielāks piesātināto tauku saturs.

Lapu zaļumi ir lielisks veids, kā papildināt maltīti ar zemu kaloriju daudzumu un vērtīgām uzturvielām.

pexels.com

3. Kustināt ķermeni

Fiziskā aktivitāte palīdzēs pie svara zaudēšanas. Spēka treniņi, piemēram, svarcelšana, ir lieliska iespēja svara zaudēšanai. Arī kardio treniņi ir efektīvi. Galvenais izvēlēties tādu fizisko aktivitāšu veidu, kas ir piemērots tieši jums ilgtermiņā.

Avots

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais