6 veselīgāko sieru veidi

© pexels.com

"Healthline" atklāj, kādi pasaules sieru veidi ir veselīgākie.

pixabay

1. Mocarella

Mocarellas sierā ir mazāk nātrija un kaloriju.

28 grami šī siera satur 85 kalorijas, 6 gramus proetīna; 1 grams ogļhidrātu un 14% kalcija no nepieciešamās dienas devas.

Šajā sierā ir baktērijas, kas stiprina imūnsistēmu un palīdz cīņā arinfekcijām.

pixabay

2. Zilais siers

Zilais siers ir uzturvērtības ziņā ļoti bagāts un tajā ir vairāk kalcija nekā citos sieros.

28 gramos šī siera ir 100 kalorijas, 6 grami proteīna, 8 grami tauku, 1 grams ogļhidrātu un 33% kalcija no nepieciešamās dienas devas.

Šis siers uzlabo kaulu veselību (pateicoties kalcijam).

pixabay

3. Fetas siers

Fetas sierā mazāk kaloriju nekā vairumā citu sieru.

28 gramos fetas siera ir 80 kalorijas, 6 grami proteīna, 5 grami tauku, 1 grams ogļhidrātu un 10% kalcija no nepieciešamās dienas devas.

Šis siers var saturēt lielāku daudzumu tauksskābes, kas uzlabo ķermeņa stāvokli.

pixabay

4. Ricotta siers

Šis siers pēc konsistences nedaudz līdzinās biezpienam.

124 gramos šī siera ir 180 kalorijas, 12 grami proteīna, 12 grami tauku, 8 grami ogļhidrātu un 20% kalcija no nepieciešamās dienas devas.

Šajā sierā ir daudz proteīna, kas satur visas nepieciešamās aminoskābes, kuras nepieciešamas cilvēkam.

pexels.com

5. Parmezāns

Šis cietais siers ir bagāts ar uzturvielām.

28 gramos šī siera ir 110 kalorijas, 10 grami proteīna, 7 grami tauku, 3 grami ogļhidrātu un 34 % kalcija no nepieciešamās dienas devas.

Tā kā šajā sierā ir daudz kalcija un fosfora, tas ir nozīmīgs mūsu kaulu veselībai.

pixabay

6. Kazas siers

28 gramos kazas siera ir 75 kalorijas, 5 grami proteīna, 6 grami tauku un 4% kalcija no nepieciešamās dienas devas.

Kazas pienā ir vairāk taukskābes nekā govs pienā, ko ķermenis absorbē labāk un tās nepārvēršas taukos.

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais