Uztura speciāliste atklāj, kas ir jāēd, lai aizkavētu novecošanos

© pexels.com

Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.

N. Andrejeva norāda, ka cilvēkiem, lai aizkavētu novecošanos, jācenšas ar pārtikas palīdzību uzņemt vairāk antioksidantu.

Produkti, kas satur antioksidantus

Vitamīni

  • Vitamīns A: aknas, olas, piena produkti.
  • Vitamīns C: citrusaugļi, kivi, zemenes, brokoļi, Briseles kāposti.
  • Vitamīns E: valrieksti, mandeles, sēklas.

pexels.com

Fitoķimikālijas

  • Karotinoīdi, alfa karotīns: burkāni, ķirbji, apelsīni, mandarīni.
  • Beta - karotīns: tumšas krāsas zaļumi, tomāti, aprikozes, mango.
  • Luteīns un zeaksantīns: zaļi dārzeņi ar tumšām lapām, īpaši spināti.

pexels.com

Flavonoīdi

  • Kvercetīns, miricetīns, koferols: sīpoli, brokoļo, āboli, tēja, sarkanvīns, vīnogas, ķirši.
  • Flavonoli, katehīni: zaļā un baltā tēja.
  • Proantocianidīni: āboli, aprikozes, kakao, tumšā šokolāde.
  • Flavonoli: pētersīļi, ķimenes, selerijas, citrusaugļu produkti.
  • Fitoestrogēni: soja, pākšaugi, sēklas, graugaugi.
  • Augu sterīni: rieksti, avokado, augu eļļas.

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.