Indijas riekstu piens ir garšīgs, taču diezgan dārgs. Kāpēc gan to nepagatavot mājās? Jo īstenībā tas ir diezgan vienkārši – rieksti pa nakti jāizmērcē, tiem jāpievieno ūdens un tad tie jāsablendē. Pat nav nepieciešams nokāst riekstus.
Ieber riekstus burkā ar ūdeni tā, lai rieksti ir pilnībā nosegti. Ļauj tiem mirkt vismaz piecas stundas vai ievieto ledusskapī, kur atstāj tos uz nakti,
Izkās riekstus un noskalo. Ievieto riekstus blenderī kopā ar trim ar pusi glāzēm ūdens, sāli, vaniļu un kļavu sīrupu.
Sablendē visu, sākot no mazāka režīma un pārejot uz lielāku ātrumu. Blendē pusotru līdz divas minūtes vai arī līdz masa ir krēmīga. Pagaršo un pārliecinies, vai pienam nevajag vēl saldinātājus. Ja patīk ūdeņaināks piens, masai var pievienot pusglāzi ūdens.
Lietojot parastu blenderi, var nākties blendēt ilgāku laiku. Ja ierīce nespēj pilnībā samalt riekstus, iespējams būs nepieciešams masu izkāst.
Ielej pienu aizveramā trauciņā, piemēram, burkā. Piens būs lietojams divas līdz trīs dienas, un pirms lietošanas tas ir jāsakrata.