Šīs vienkāršās pusdienas ar zemu ogļhidrātu saturu ir ar dzelzi bagātiem dārzeņiem, kraukšķīgiem Indijas riekstiem un vistas gaļu. Pasniedziet ar iecienītākajiem tvaicētiem zaļumiem un koriandru.
SASTĀVDAĻAS
1 mazs sasmalcināts sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
īkšķa izmēra ingvera gabals, nomizots un rupji sasmalcināts
3 zaļie čili, attīrīti no sēklām
mazs koriandrs, lapas un kātiņš rupji sasmalcināts
100 g nesālītu Indijas riekstu
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
1 ½ ēdamkarote garam masala
400 g kārba sasmalcinātu tomātu
450 ml vistas buljona
3 lielas vistas krūtiņas (apmēram 475 g) sagrieztas gabalos
155 g beztauku grieķu jogurta
10 ml krējums
PAGATAVOŠANA
Ielieciet sīpolu, ķiploku, ingveru, čili un koriandra kātus virtuves kombainā un sasmalciniet. Uz vidējas uguns uzkarsē lielu, nepiedegošu pannu. Pievieno Indijas riekstus un 1-2 minūtes grauzdē, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Noņem riekstus un pannu liek atpakaļ uz uguns. Pievieno eļļu un maisot 5 minūtes apcep garšvielas, lai tās kļūtu mīkstas. Pievienojiet garam masala un vāriet vēl 2 minūtes.
Pievieno pannā tomātus un buljonu. Labi samaisa, pēc tam ielieciet blenderī kopā ar Indijas riekstiem un samaisiet līdz gludai viendabīgai masai. Liek atpakaļ uz pannas, uzvāra.
Vāra 30 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi, tad pievieno vistu, pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns vēl 15 minūtes, līdz vista ir gatava. Pievieno jogurtu un krējumu (ja lieto) un labi samaisa, lai izveidotu krēmīgu mērci.
Pārkaisa ar koriandra lapām un pasniedz ar zaļumiem.