Gardi pagatavots un skaisti pasniegts ēdiens ir ne vien bauda vēderam, bet arī acīm. Šoreiz apkopojām vairākus veidus, kā skaisti noformēt smalkmaizītes.
# PIRMAIS VARIANTS
Nepieciešams:
- mīkla
- zemenes
- svaigais krēms
Pagatavošana:
- No mīklas sagriež vairākus vienāda izmēra kvadrātus;
- Ņem vienu no mīklas kvadrātiem, pārloka uz pusēm, lai izveidojas trijstūris;
- Ar naža palīdzību mīklas trijstūra sānos veic iegriezumu aptuveni centimetra attālumā no malas. Rūpīgi jāievēro, lai iegriezums sniedzas aptuveni vienu centimetru līdz trijstūra virsotnei;
- Izveidoto mīklas trijstūri atloka vaļā;
- Augšējās malas iegriezumu noloka virzienā uz leju, savukārt apakšas malas iegriezumu virzienā uz augšu;
- Figūras vidū liek ēdamkaroti svaigā krēma, uz kura novieto zemeni. Liek krāsnī. Lai labi garšo!
# OTRAIS VARIANTS
Nepieciešams:
Pagatavošana:
- Mīklu sagriež vienāda izmēra kvadrātos;
- Aptuveni centimetru no kvadrāta malā ar nazi veic iegriezumu mīklā; vizuāli izskatīsies, ka lielākajā mīklas kvadrātā izveidots vēl viens kvadrāts;
- Mazāko kvadrātu piepilda ar ievārījumu;
- Mazākā kvadrāta sānu malas pār ievārījumu savieno vienu ar otru;
- Lielākā kvadrāta sānu malas pārloka pār mazākā kvadrāta daļu. Liek krāsnī. Lai labi garšo!
# TREŠAIS VARIANTS
Nepieciešams:
Pagatavošana:
- No izvēlētās cepumu mīklas izveido vienāda izmēra aplīšus;
- Ieliek dakšu kakao, tad ar to veido nospiedumus uz apļa sānu malā;
- Liek krāsnī. Lai labi garšo!
VISU NOFORMĒJU VIDEO PAMĀCĪBA