Puravu un kartupeļu krēmzupa

© pexels.com

Ziema ir zupu sezona. Iesakām pagatavot vienkāršu, bet gardu puravu un kartupeļu krēmzupu!

Sastāvdaļas:

  • 50 g sviesta;
  • 450 g kartupeļi;
  • 1 sīpols;
  • 450 g purava;
  • 850 ml vistas vai dārzeņu buljona;
  • 140 ml saldā krējuma;
  • 125 ml piena.

Pasniegšanai: nedaudz purava, lociņu un sviesta.

Pagatavošana:

  1. Katliņā lieciet sviestu un to izkausējiet.
  2. Nomizojiet un nelielos gabaliņos sagrieziet kartupeļus, sīpolus un purava balto daļu.
  3. Lieciet visus dārzeņu katliņā, apkaisiet tos ar sāli un pipariem, un nedaudz apcepiet.
  4. Kad dārzeņi kļuvuši mīkstāki, pārlejiet tiem pāri buljonu.
  5. Vāriet dārzeņus buljonā līdz tie kļuvuši mīksti.

  6. Pēc tam noņemiet katliņu no plīts un sablenderējiet visu viendabīgā masā. Pagaršojiet biezeni, ja nepieciešams pievienojiet tam klāt garšvielas.

  7. Katliņu lieciet atpakaļ uz plīts.

  8. Karsējiet biezeni un paralēli pievienojiet tam klāt saldo krējumu un pienu.

  9. Visu kārtīgi samaisiet.

  10. Smalki sagrieziet zupas pasniegšanai paredzēto puravu un nedaudz sviestā apcepiet.

  11. Lejiet zupu bļodiņā. Beriet zupai klāt apcepto puravu un lociņus.

Avots

Virtuvē

Kā stāsta šefpavārs Mārtiņš Sirmais, Latvijā lielākoties veikalos ir nopērkams pudeļu ķirbis un Hokkaido ķirbis – no tiem viņš TV kanāla 360 raidījumā “Dr. Sirmais” iesaka izvēlēties otro variantu, jo, lai gan pēc izskata tas nav tik glīts, garša būs daudz labāka.