Izmēģini mājas falafelus, kas būs ne tikai garda, bet arī salīdzinoši veselīga maltīte.
Falafelam
Uzsilda krāsni līdz 180 grādos. Gatavo mērci. Jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.
Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180 grādos.
No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.AVOTS