Izmēģini! Vegāniskie tako

© Publicitātes foto

Vegāniskajā janvārī jeb Veganuary katru gadu cilvēki tiek mudināti savā ikdienas uzturā iekļaut vairāk augu valsts produktus. Veikala "Ikea" virtuves vadītāja Jeļena Siņicina iesaka izmēģināt vegāniskos tako.

Sastāvdaļas (5 personām):

  • 750 g augu maltā masa;
  • 2 tējk. tako garšviela vai Tandoori garšvielu maisījums;
  • 150 g sīpols;
  • ķiploks (4 vidēja izmēra daiviņas);
  • cepamā eļļa cepšanai.

Citas sastāvdaļas*:

  • 480 g mīksta, plānā maize (piem., tortilja);
  • 100 g brūkleņu ievārījums;
  • 100 g grauzdēti sīpoli;
  • 100 g konservēta kukurūza;
  • 100 g sojas pupiņas (edamame pupiņas);
  • 50 g zaļie salāti (rukola, frillice salāti vai līdzīgi);
  • 2 tomāti;
  • 2 laimi;
  • 2 avokado;
  • 100 g salsa ar vēlamo asuma līmeni;
  • 100 g vegāniskais siers (sarīvēts).

*Pārējās sastāvdaļas, kas norādītas, ir tikai rekomendējamas, un tās vienmēr var aizstāt atbilstoši ikviena noskaņojumam un garšas vēlmēm.

Pagatavošana:

Sīpolu un ķiploku sagriež mazos gabaliņos. Palielā pannā uzkarsē eļļu. Sagrieztos sīpolus un ķiplokus cep lielā daudzumā eļļas, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno augu malto masu un iecienītākās garšvielas vai garšvielu maisījumu. Samaisa un kārtīgi apcep, līdz augu maltā masa ieguvusi skaistu krāsu un labi izcepusies (apmēram 10 min).

Plāno maizi sagriež vēlamajā izmērā. Ja vēlaties kraukšķīgus tako, grauzdējiet maizi cepeškrāsnī 180°C divas līdz trīs minūtes. Apgrauzdēto maizi var salocīt vēlamajā formā un savu formu tā saglabās arī pēc atdzišanas. Tomātus sagriež gabaliņos, izņem sēklas un sagriež tomātu daiviņas mazos kubiņos. Laimu sagriež laimu ceturtdaļās, bet avokado -kubiņos. Sagrieztos avokado apslaka ar laima sulu, lai avokado neapbrūnētu.

Novieto visas sastāvdaļas pusdienu galda vidū, lai ikviens pats varētu salikt savus tako. Gatavos tako var arī apcept cepeškrāsnī 200°C divas līdz trīs minūtes.

Svarīgākais