RECEPTES: saldie un sāļie pīrādziņi

© unsplash.com

"Pīrādziņu gatavošana ir pavisam vienkārša – vienā receptē ir trīs sastāvdaļas, bet otrā tikai divas,” saka Rimi Bērniem eksperts Klāvs Smildziņš.

Publicitātes foto

Pīrādziņš ar cīsiņu

Nepieciešams:

  • 400 g jeb 1 paciņa saldētas picas mīklas;
  • 1 ola;
  • 10-12 mini cīsiņi.

Gatavošana:

Saldēto mīklu nedaudz atlaidina un izklāj. Mīklas vienā malā kārto cīsiņus. Sakuļ olu un ar to apsmērē mīklu ap katru cīsiņu. Ola darbosies kā “līme”. Mīklu pārloka, apklājot cīsiņu rindu. Cīsiņu starpās iespiež mīklu, lai veidotos pīrādziņi. Tos kārto pannā, ar dakšiņu aizspiež malas. Apsmērē ar olu. Liek cepties 190 grādu temperatūrā apmēram 12 minūtes līdz pīrāgi ir zeltaini brūni.

Publicitātes foto

Šokolādes ātrās smalkmaizītes

Nepieciešams:

  • 1 paciņa saldētas kārtainās bezrauga mīklas;
  • 5 ēdamk. šokolādes lazdu riekstu krēma.

Gatavošana:

Saldētās mīklas kārtas nedaudz atlaidina, apsmērē ar krēmu. Kārtas klāj vienu otrai pāri un tad sarullē. Sagriež 7-8 gabalos, veidojot smalkmaizītes. Tās liek cepties kēksu formā 190 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais