RECEPTE: Ogu parfē

© Ekrānuzņēmums no Taste of Home/Cheesecake Berry Parfaits

Parfē ir sasaldēts saldais ēdiens, kas nāk no Francijas. Varētu teikts, ka parfē ir attāls radinieks saldējumam, jo abi divi ir aukstie deserti, taču to pagatavošanas veidi stipri atšķiras. Šoreiz jums piedāvājam izmēģināt ogu parafē!

Sastāvdaļas divu parfē pagatavošanai:

  • 60 g krēmsiera;
  • 4 tējk. cukura;
  • 2/3 gl putukrējuma;
  • 1 gl dažāda veida ogas.

Pagatavošana:

1. Bļodiņā ar mikseri saputojiet kopā krēmsieru un cukuru, līdz iegūstat viendabīgu, krēmīgu konsistenci. Iecilājiet masā putukrējumu.

2. Ņem divas glāzes. Katras glāzes apakšā ielieciet nedaudz krēmu.

3. Pa virsu krēmam uzberiet ogas.

4. Ogām pa virsu atkal lieciet krēmu. Krēmam virsū ogas. Atkārtojiet šo procesu līdz visas sastāvdaļas ir izmantotas.

P.S. Ja vēlaties, tad desertam pa virsu varat uzlikt arī putukrējuma "micīti".

5. Lieciet saldo saldētavā.

Kad tas būs sastindzis, varēsiet to notiesāt!

Avots

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais