RECEPTE: Sezama sēklu sausmaizītes

© pexels.com

Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina norāda, ka sēklas, līdzīgi kā rieksti, satur daudz olbaltumvielu, taukvielu, vitamīnu un minerālvielu, tomēr veikalos tās ir pieejamas par daudz demokrātiskākām cenām, tādējādi ir draudzīgas ne vien organismam, bet arī maciņam. Izmēģiniet šo gardo sēklu sausmaizīšu recepti!

Nepieciešams:

  • 80 g rudzu miltu;
  • 80 g kliju;
  • sāls - šķipsniņa;
  • 80 g auzu pārslu (ātri vārāmās);
  • 40 g sezama sēklu;
  • 45 g saulespuķu sēklu;
  • 360 g ūdens.

Traukā samaisi rudzu miltus, klijas, nedaudz sāls un ātri vārāmās auzu pārslas. Pievieno saulespuķu un sezama sēklas, vēlreiz samaisi. Tad lēni pievieno ūdeni, visu laiku maisot. Rezultātā jāveidojas masai, kas pēc konsistences atgādina putru, - mīkstai un lipīgai.

Cepeškrāsni uzsildi līdz 200 grādiem. Uz paplātes izklāj cepamo papīru un plānā kārtā izliec masu, pārklāj ar vēl vienu cepamo papīru. Izlīdzini masu ar mīklas rulli, pēc tam papīru noņem. Liec cepties cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm - pagatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik plāni izlīdzināsi masu. Kad tā izcepusies, sagriez to aptuveni 5 x 7 cm šķēlēs, lai sanāktu sausmaizītes.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais