RECEPTE: kraukšķīgie "hasselback" kartupeļi

© Publicitātes foto

Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, pavāre Linda Brensone iesaka gardu un viegli pagatavojamu uzkodu recepti. Uzkodas ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu. 

Hasselback kartupeļi ar putotu dzidrināto sviestu un zaļumu krēmsieru (4 porcijām)

Nepieciešams:

Kartupeļiem:

  • 1 kg ‘Agata’ mini kartupeļu;
  • 200 g krēmsiera;
  • 70 g saldā krējuma;
  • 15 g loku;
  • 3 zariņi timiāna;
  • 15 g sviesta;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari, citronu sula pēc garšas.

Putotajam sviestam:

  • sviests;
  • 2 zariņi timiāna;
  • jūras sāls;
  • zaļumi dekorēšanai.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus ar nazi iegriež līdz vidum ik pēc 2 mm. Starp iegrieztajām šķēlēm iesmērē nedaudz sviesta kopā ar timiāna lapiņām. Apslaka ar olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

2. Kartupeļus liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī ar ieslēgtu ventilācijas režīmu un cep 45 minūtes.

3. Mazā katliņā liek sviestu un uz vidējas uguns sāk kausēt. Ar putojamo slotiņu ik pa laikam apmaisa. Sagatavo divas bļodas - vienā liek aukstu ūdeni ar pāris ledus gabaliņiem un otrā - timiāna zariņu lapas.

4. Kad sviests kļuvis dzidrs, nogājusi puta un tajā sāk parādīties brūni gabaliņi, sviestu pārlej bļodā ar timiānu. Šo bļodu liek ūdens peldē, un sviestu sāk nepārtraukti maisīt, līdz tas pavisam uzputojies, bet vēl krēmīgs.

5. Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un smalki sagrieztus lociņus. Pievieno sāli un citronu sulu pēc garšas.

6. Uz šķīvja liek lociņu krēmsieru, pa virsu liek kartupeļus, tad putoto sviestu un dekorē ar zaļumiem.

Svarīgākais