Izmēģini! Liellopu karpačo ar marinētiem sīpoliem un rudzu maizes drumstalām

© Publicitātes foto

Pārsteidziet savus viesus ar vēl nebaudītu ēdienu, nepavadot pie plīts visu dienu! Recepti iesaka pavāre Linda Brensone.

Nepieciešams (4 procijām):

  • 480 g liellopu filejas;
  • 100 g sālītu gurķu;
  • 40 g Kalamata olīvu;
  • 20 g dzidrināta sviesta;
  • jūras sāls, melnie pipari pēc garšas.

Marinētajiem sīpoliem:

  • 200 g tumšā “Mežpils” alus;
  • 110 g ābola etiķa;
  • 90 g medus;
  • 2 zariņi timiāna;
  • 2 lauru lapas;
  • 160 g mazo sīpolu;
  • 3 g sāls.

Rupjmaizes drumstalām:

  • 100 g “Lāču” rupjmaizes;
  • 2 daiviņas ķiploku;
  • 2 zariņi timiāna;
  • jūras sāls;
  • 20 g olīveļļas cepšanai.

Pagatavošana:

1. Nelielā katliņā liek tumšo alu, ābolu etiķi, medu, timiānu, lauru lapas un sāli. Uzvāra. Sīpolus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Pārlej ar marinādi un atstāj uz vismaz 24 stundām ievilkties, taču ieteicams uz trīs dienām.

2. Rupjmaizes šķēles liek blenderī un sablendē, līdz izveidojušās vienmērīgas drupačas. Liek sakarsētā pannā ar eļļu uz vidējas uguns. Ik pa laikam apmaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu. Kad maize gandrīz brūna un kraukšķīga, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, timiāna zariņus un jūras sāli. Apcep vēl 5 minūtes uz mazas uguns.

3. Kad maizes drumstalas ir gatavas, liek tās bļodā ar papīra salveti.

4. Liellopu fileju nosusina, bagātīgi apber ar sāli un pipariem un ierīvē no visām pusēm. Griež plānās šķēlēs un kārto uz šķīvja.

5. Pa virsu liek ripās sagrieztus sālītos gurķus, olīvas, mazos sīpolus (šos var atdalīt un pēc vēlēšanās arī apcept). Apber ar maizes drumstalām un pārlej ar dzidrinātu sviestu.

Svarīgākais