RECEPTE: garda un viegli pagatavojama uzkoda pie alus

© Publicitātes foto

Pavāre Linda Brensone iesaka neparastu, bet gardu uzkodu pie alus! Tās pagatavošana būs pavisam vienkārša!

Marinētu ķilavu maizītes (4 porcijām)

Nepieciešams:

  • 4 šķēles “Lāču” rupjmaizes
  • pipari pēc garšas

Ķilavām

  • 280 g ķilavu fileju;
  • 20 g pētersīļu;
  • 100 g olīveļļas;
  • 50 g ābolu etiķa;
  • 25 g cukura;
  • 5 g sāls;
  • 2 daiviņas ķiploka.

Olu krēmam:

  • 6 cieti vārītas olas;
  • 100 g majonēzes;
  • 1 citrons;
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Ķilavu filejas liek traukā ar vāku, pievieno olīveļļu, ābolu etiķi, cukuru, sāli, smalki sagrieztus pētersīļus un ķiplokus. Uzliek vāku un liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām.

2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Visus olu dzeltenumus kopā ar 2 olu baltumiem liek blenderī. Pievieno majonēzi, no ½ citrona izspiestu sulu un sablendē, līdz izveidojas vienmērīga konsistence. Pievieno sāli un piparus.

3. No otra ½ citrona izgriež filejas tā, lai nebūtu baltās daļas. Sagriež mazākos gabalos un pievieno olu krēmam.

4. Uz maizes liek olu krēmu un ķilavu filejas. Pārber ar melnajiem pipariem pēc garšas.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais