RECEPTE: Apelsīnu krēms ar žāvētu augļu mērci un ceptiem āboliem

© Publicitātes foto

Pavāre Linda Brensone radījusi desertu recepti, kuras pagatavošana būs spēkā ikvienam.

Augļu mērcei vajadzēs (4 porcijām):

  • 100 g ābolu;
  • 30 g rozīņu;
  • 20 g Demeraras cukura;
  • 30 g žāvētu vīģu;
  • 20 g kaltētu ķiršu;
  • 10 g kaltētu dzērveņu;
  • 20 g ingvera sukāžu;
  • 100 g Amareto liķiera;
  • 150 g citronu;
  • 1 g malta muskatrieksta;
  • 1 g maltu krustnagliņu;
  • 30 g sviesta;
  • melnie pipari pēc garšas;
  • 150 g cidoniju-ābolu limonādes;
  • ¼ tējkarotes kukurūzas cietes;
  • 1 tējkarote ūdens.

Apelsīnu krēmam vajadzēs:

  • 200 g maskarpones siera;
  • 100 g saldā krējuma;
  • 1 apelsīns;
  • 30 g Demeraras cukura;
  • ½ tējkarotes vaniļas pastas vai 1 vaniļas pāksts.

Ceptajiem āboliem vajadzēs:

  • 800 g ābolu;
  • 20 g sviesta;
  • 40 g Demeraras cukura;
  • ¼ tējkarotes kanēļa.

Pagatavošana:

  1. Visus žāvētos augļus sagriež mazākos gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež tādos pašos gabalos kā žāvētos augļus. Pievieno cukuru, garšvielas, liķieri, citrona mizu un sulu. Atstāj istabas temperatūrā uz 24 stundām.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež 4 daļās. Liek uz cepamās pannas, apber ar cukuru un kanēli, pievieno sviestu. Liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
  3. Maskarpones sieru uzputo kopā ar saldo krējumu, mizu no ⅔ apelsīna, cukuru un vaniļu. Pievieno apelsīnu sulu pēc garšas.
  4. Augļu mērci liek katliņā, pievieno ābolu-cidoniju limonādi un sviestu. Ļauj vārīties uz mazas uguns 5 minūtes.
  5. Kukurūzas cieti sajauc ar ūdeni un pievieno mērcei. Pavāra vēl 2 minūtes.
  6. Uz šķīvja kārto ceptus ābolus, pēc tam silto mērci. Pa virsu liek apelsīnu krēmu un visam pārrīvē apelsīna mizu.

Svarīgākais