RECEPTE. Ābolu un burkānu Adventes kūka

© Ilze Šteinfelde

Viegli pagatavojama kūka, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem.

Sastāvdaļas:

4 olas

100 g baltā cukura

250 g brūnā cukura

100 g sviesta

3 burkāni

3 āboli

300 g miltu

2 ēdamkarotes kartupeļu miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

2 tējarotes kanēļa

1 tējkarote piparkūku garšvielu

žāvēti augļi un sukādes.

Pagatavosana

Olas saputo ar balto un brūno cukuru.

Izkausē sviestu. Kad tas padzisis, pievieno saputotajām olām ar cukuru.

Burkanus un ābolus nomizo un sarīvē. Tad sarīvēto masu iemaisa olu un sviesta masā.

Tajā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un garšvielām. Žāvētos augļus un sukādes apviļā kartupeļu miltos un iecilā mīklā. Ja žāvētie augļi ir cieti un sažuvuši, tos iepriekš izmērcē karstā ūdenī. Ja kūka paredzēta tikai pieaugušajiem, tad žāvētos augļus var izmērcēt rumā.

Visoptimālāk kūku cept aptuveni 24-26 cm lielā formā. Cep aptuveni 50 minutes 180 grādu temperatūrā. Kūkas gatavību, kā parasti, pārbauda ar koka irbulīti.

Vairāk receptes šeit

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais