RECEPTE: Gardi šašliki marinādēs

© Ag­ris SE­MĒ­VICS (no res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga ar­hī­va)

Re­cep­tes pie­dā­vā res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga šef­pa­vā­re Gu­ni­ta Ro­lo­va

Cūk­ga­ļas šaš­liks ma­jo­nē­zes ma­ri­nā­dē

Sa­stāv­da­ļas:

400 g cūk­ga­ļas kak­la kar­bo­nā­des

2 ēdam­ka­ro­tes Mil­das ma­jo­nē­zes

1 cit­ro­na su­la

cit­ro­na mi­zi­ņa

svai­ga pi­par­mēt­ra

ķip­loks

sāls

pi­pa­ri

100 ml ke­fī­ra

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

cūk­ga­ļu sa­griež pa­lie­los ga­ba­los. Pie­vie­no ma­jo­nē­zi, cit­ro­na su­lu un cit­ro­na mi­zi­ņu, svai­gu pi­par­mēt­ru pēc sa­vām vēl­mēm, 2 sa­smal­ci­nā­tas ķip­lo­ka dai­vi­ņas, sā­li, pi­pa­rus pēc gar­šas un ke­fī­ru. Vi­su kār­tī­gi sa­jauc un at­stāj uz 3 līdz 4 stun­dām ie­ma­ri­nē­ties. Var at­stāt līdz pat dien­nak­tij, ja vē­las, lai ga­ļa ir vai­rāk ie­ma­ri­nē­ta. Cep uz gri­la, ka­mēr ir ga­ta­va.

Cūk­ga­ļas šaš­liks to­mā­tu mēr­ces ma­ri­nā­dē

Sa­stāv­da­ļas:

400 g cūk­ga­ļas kak­la kar­bo­nā­des

Mil­das spa­ge­ti to­mā­tu mēr­ce

1 ēdam­ka­ro­te me­dus

pus­e lai­ma su­las

2 ēdam­ka­ro­tes olīv­eļ­ļas

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

sa­griež ga­ļu pa­lie­los ga­ba­los, vis­as ne­pie­cie­ša­mas ma­ri­nā­des sa­stāv­da­ļas sa­jauc un pār­lej ga­ļai. Vi­su la­bi sa­mai­sa un at­stāj uz 3–4 stun­dām ie­ma­ri­nē­ties.

Šaš­li­ka mēr­ces

Gur­ķu mēr­ce

Sa­stāv­da­ļas:

1 ma­ri­nēts gur­ķis

ķip­lo­ka dai­vi­ņa

Mil­das ma­jo­nē­ze

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

ņem Mil­das ma­jo­nē­zi un pēc gar­šas pie­vie­no sa­rī­vē­tu ma­ri­nē­tu gur­ķi un sa­smal­ci­nā­tu ķip­lo­ku. Pa­sniedz ar cep­tu ga­ļu vai dār­ze­ņiem.

Sar­ka­nā mēr­ce

Sa­stāv­da­ļas:

Mil­das spa­ge­ti to­mā­tu mēr­ce

ja­pā­ņu so­jas mēr­ce

1 tēj­ka­ro­te mār­rut­ku

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

sa­jauc vis­as ne­pie­cie­ša­mās sa­stāv­da­ļas, so­jas mēr­ci un mār­rut­kus, pie­vie­no­jot tos pēc gar­šas. Pa­sniedz ar cep­tu cūk­ga­ļu.

Za­ļu­mu pes­to mēr­ce

Sa­stāv­da­ļas:

Mil­das ma­jo­nē­ze

pē­ter­sī­ļi

ba­zi­liks

dil­les

pus­cit­ro­na su­la

1 tēj­ka­ro­te an­gļu si­nep­ju

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

sa­smal­ci­na za­ļu­mus (var sa­smal­ci­nāt blen­de­rī). Ma­jo­nē­zei pie­vie­no pa­ga­ta­vo­to za­ļu­mu pes­to, ie­spiež pus­cit­ro­na su­lu, pie­vie­no an­gļu si­ne­pes un vi­su kār­tī­gi sa­mai­sa. Pa­sniedz ar cep­tu ga­ļu vai svai­giem dār­ze­ņiem.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais