RECEPTES: Karstie ziemas dzērieni - apelsīnu dzērveņu punšs ar ingveru

© ahealthyjalapeno.com

Kas, gan, var būt labāks par silta dzēriena tasīti aukstā, spalgā ziemas rītā?

Sastāvdaļas: 3 glāzes dzērveņu sulas, 3 glāzes apelsīnu sulas, trīs ceturtdaļas glāzes ūdens, pustējkarote malta ingvera, pustējkarote malta kanēļa, šķipsniņa muskatrieksta, saldētas dzērvenes. Rotājumam – apelsīna šķēlītes un piparmētras lapiņas.

Pagatavošana: lielā kastrolī samaisa dzērveņu un apelsīnu sulu. Ideāls variants, ja sula ir svaigi spiesta. Pievieno ūdeni, ingveru, kanēli, muskatriekstu un ļauj, lai sāk vārīties uz lielas uguns. Tiklīdz sāk vārīties, uguni samazina un vāra vēl 5 minūtes. Pirms pasniegšanas ieber pāris saldētu dzērveņu. Rotā ar apelsīnu un piparmētru.