RECEPTE: Da­žā­du aug­ļu mar­me­lā­de

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

No cit­rus­aug­ļiem ga­ta­vo­tās marmelādes ir tik gar­das, aro­mā­tis­kas un at­svai­dzi­no­šas, un tik ie­de­rī­gas tie­ši ta­gad, zie­mā, kad va­sa­ras ogu zap­tes, vi­su lai­ku ēs­tas, jau drus­ku ap­ni­ku­šas.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

400 g sar­ka­no greip­frū­tu

400 g apel­sī­nu

200 g ka­ram­bo­lu

100 g kum­kva­tu

200  ml ūdens

2 ēdam­ka­ro­tes va­ni­ļas cu­ku­ra

1 tēj­ka­ro­te mal­ta kar­da­mo­na

1 kg ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ra

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: aug­ļus rū­pī­gi no­maz­gā. Greip­frū­tus un apel­sī­nus no­mi­zo, no­grie­žot vi­su mi­zas bal­to da­ļu. Tad aug­ļus sa­da­la dai­vi­ņās un sa­griež ma­zā­kos ga­ba­los. Ka­ram­bo­lus no­mi­zo, pār­griež uz pus­ēm, at­brī­vo no sēk­lām, sa­griež ma­zā­kos ga­ba­los. Kum­kva­tus sa­griež plā­nās šķē­lī­tēs. Vi­su liek kat­li­ņā ar ūde­ni, pār­liek vā­ku un uz lē­nas uguns vā­ra 10 mi­nū­šu. Pie­vie­no va­ni­ļas cu­ku­ru, kar­da­mo­nu, ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ru un mai­sot vā­ra trīs mi­nū­tes. No­smeļ pu­tas. Kar­stu mar­me­lā­di pil­da sil­tās, tī­rās bur­kās, aiz­vā­ko un uz­gla­bā vē­sā vie­tā.

 

Svarīgākais