RECEPTE: Cāļa mādziņas ar apceptu bekonu

© Le­onīds Gusevs, Fēlikss Sitņikovs

Ideja gardām vakariņām!

SASTĀVDAĻAS

(četrām porcijām):

500 g cāļu mādziņu

150 g bekona

5–8 kartupeļi

400 g saldā krējuma

PAGATAVOŠANA: attīra cāļu mādziņas, liek vārīties sālsūdenī līdz mīkstas. Novāra kartupeļus, sagriež kubiņos, bekonu sagriež nelielos salmiņos. Visus sagatavotos pusfabrikātus liek pannā un pievieno saldo krējumu, sāIi, piparus pēc garšas. Visu sautē, līdz saldais krējums sabiezē. Pēc tam ievieto karstumizturīgā traukā un cepeškrāsnī 190 grādos cep apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem.

Svarīgākais