CIEMOS: Mīļi sagaida kā mājās

LABA AURA. Aldaru ielā ir daudz ēdināšanas uzņēmumu, kuru saimnieki ir savstarpēji draudzīgi un viens otru par konkurentiem neuzskata. Omulīga vieta, laba aura un lieliski kaimiņi – tā īsumā var raksturot šo Vecrīgas ielu pie Zviedru vārtiem, kam par godu arī dots restorāna nosaukums © F64

Restorāns Zviedru vārti šaurajā, taču omulīgajā Aldaru ielā Vecrīgā apliecina to, ka ar saviem spēkiem, radošu izdomu un lielisku gaumes izjūtu var uzburt mājīgu un romantisku interjeru. Restorāns savu darbību uzsācis tikai pirms pāris mēnešiem, un šis lolojums ir tā saimnieces Ilgas Niedras, viņas meitu Agnetas un Santas darba rezultāts.

Šajā kopīgajā biznesā sievišķīgajai trijotnei palīdz arī dzīvesbiedri un draugi. «Ģimenes uzņēmumam īrējam restorāna telpas, interjeru iekārtojām paši, daļēji to saglabājot un papildinot ar savām idejām,» stāsta Ilga Niedra. Viņai patīk, ka restorāna telpas nav plašas, jo tas piešķir šai vietai šarmu un mājīgumu.

Ilga daudzus gadus strādājusi sabiedriskās ēdināšanas jomā, sākotnēji par šefpavāri, vēlāk par restorānu direktori lielākos un mazākos uzņēmumos, arī G. Ķirsona uzņēmumā Lido. Pirms 11 gadiem komandējuma laikā Beļģijā radusies ideja par savu restorānu. «Tur vecpilsētā mēs devāmies uz mazu krodziņu, kur tā īpašnieks gāja klāt pie apmeklētājiem, kas sēdēja pie galdiņiem, un uzsāka sarunu. Radās sajūta, ka esam viena liela ģimene. Tad nodomāju, ka gribētos līdzīgi, ja pašai kādreiz būs restorāns,» atceras Ilga. Tagad savus sapņus var piepildīt, strādājot ar motivāciju, ka katru restorāna klientu laipni sagaida un uzņem kā mājās. Ilga atklāj, ka restorānā ieguldīti tikai savi līdzekļi, visvairāk - virtuves zonas attīstībai.

Jaunākā meita Santa ikdienā strādā restorānā par bārmeni. Latvijas Kultūras akadēmijā apguvusi spāņu valodu un kultūru, bijusi dažādās apmaiņas programmās Spānijā un restorāna klientus var apkalpot arī spāņu valodā, par ko klienti ir sajūsmināti. Vecākā meita Agneta, pēc profesijas žurnāliste, nodarbojas ar restorāna mārketingu, bet viņas draugs itālis Danilo izveidojis mājaslapu. Ilga uzskata, ka restorāna īpašā pievienotā vērtība ir viesmīlīgums un ģimeniskums. Viņa novērtē, ka, darbojoties ģimenes biznesā, iznāk biežāk būt kopā ar meitām nekā agrāk, kad neesot bijusi nodarbināta privātajā biznesā.



Svarīgākais