Vasaras sākumā tipiskākais un pieprasītākais dārza gardums noteikti ir zemenes. Kaut arī laikapstākļi nav bijuši ārkārtīgi pateicīgi, daudzi mājsaimnieki noteikti var baudīt pirmās zemeņu ražas augļus. Nereti ogas izmanto ievārījumiem vai dažādiem desertiem. Lūk, kas nebijis, garda aukstā zemeņu zupa ar saldo krējumu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Kaut arī pagatavošanā nepieciešami tikai trīs soļi, gatavošanas varētu aizņemt līdz pat 60 minūtēm. Ogas izberž caur sietu (daļu atstāj dekorēšanai). Var arī sablenderēt. Tālāk nepieciešams pievienot cukuru un samaisīt. Noslēdzošais solis-pielej saldo krējumu un liek ledusskapī, lai atdziest.Pasniegt dekorētu ar veselām ogām, mandeļu skaidiņām un piparmēratrām, raksta portāls receptes.lv.