PADOMI, kā uzturēt savu garšaugu stūrīti

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

2.lapa

Svaigi garšaugi visu vasaru - pa spēkam ikvienam

Garšaugi podiņos zied visu vasaru, tādēļ pateicoties siltajai vasaras saulei lievenis pārtaps par aromātisku oāzi. Aromātisko garšaugu audzēšana padosies pat iesācējiem! Iekopiet garšaugu dārziņu blakus virtuvei, lai neaizmirstu par to izmantošanu, gatavojot maltītes.

Garšaugiem patīk laistīšana un apgriešana. Nevilcinieties nogriezt stādus - jauni zari augs vietā, padarot stādus kuplākus un skaistākus. Viens stāds nodrošinās tādu pašu daudzumu garšaugu, ko viena buntīte no lielveikala. Nekavējieties un izmēģiniet ko jaunu! Iesācējiem vieglāk būs parūpēties par timiānu, pētersīļiem, piparmētru un maurlokiem. “Fiskars” eksperts Kristaps Brizga iesaka izvēlēties augus, kuri no viena stāda spēj sniegt ražu visas vasaras garumā, kā, piemēram, cukini, gurķi un virziņkāposti, kā arī salātlapas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais