UZTURS: Tauki no taukiem atšķiras - no kuriem labāk izvairīties?

© Publicitātes foto

3.lapa

Polinepiesātinātās taukskābes

Polinepiesātinātās taukskābes atrodamas saulespuķu, sojas, kukurūzas, kviešu asnu, linsēklu, rapšu un valriekstu eļļā, kā arī zivīs. Šie tauki tiek uzskatīti par veselīgiem taukiem. Īpaši - Omega 6 un Omega 3 taukskābes, kas var palīdzēt mums uzturēt labu veselību, samazinot holesterīna līmeni asinīs, novēršot sirds saslimšanas un dažus vēža veidus. “Tieši šis taukskābju veids organismā ir svarīgākais, jo šie tauki ir iesaistīti bioloģiski aktīvu vielu sintēzē un piedalās šūnas apvalka veidošanā. Savukārt piesātinātās taukskābes dod koncentrētu enerģiju. Ja piesātinātos taukus uzturā lieto par daudz, tie pārvēršas taukaudos un veicina aptaukošanos,” padomos dalās uztura speciāliste, Rimi Uztura speciālists iesaka vēstnese Inga Pūce.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais