2.lapa
REUTERS/ SCANPIX
BROKOĻU KRĒMZUPA
Sastāvadaļas:
- 20 ml olīveļļas cepšanai
- 100 g nomizota sīpola, sagriezts mazos gabaliņos
- 600 g brokoļa, sagriezts gabalos
- 240 g nokāstu konservētu
- turku zirņu
- 8 timiāna zariņi
- 3 ķiploka daivas, nomizotas, smalki sakapātas
- 1 l ūdens vai vistas buljona
pasniegšanai:
- 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
- 30 g lazdu riekstu, sakapāti
- 90 g brokoļa, sagriezts mazos gabaliņos
- 40 g ziedkāposta, sagriezts mazos gabaliņos
- 1 rozmarīna zariņš, tikai lapiņas
- 1/2 citrona miziņas, smalki sarīvētas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 20 g cietā siera, smalki sarīvēts
- 150 ml saldā krējuma
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Katlā sakarsē eļļu un liec cepties sīpolus.
- Samazini liesmu, pieber sāli, samaisi un sautē apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno brokoļus, turku zirņus, timiānu, ķiplokus un pacep vēl 5 minūtes.
- Pielej buljonu un uzvāri. Kad sāk vārīties, nogriez vidēju liesmu un vāri 15-20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
- Pārliec blenderī un sablenderē.
- Lej zupu atpakaļ katlā, pielej saldo krējumu un samaisi. Pieber sāli un piparus pēc garšas, samaisi un ļauj, lai vāroties uzmet pirmo burbuli.
- Kamēr zupa vārās, pannā sakarsē eļļu, pievieno riekstus, brokoļus, ziedkāpostus un rozmarīnu un sautē uz vidējas liesmas apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Tad pagriez lielāku liesmu, lai apbrūninās.
- Pieber citrona miziņas, sāli un piparus pēc garšas un samaisi. Beigās pieber sieru un ļauj, lai izkūst.
- Pasniedz zupu kopā ar pannā ceptajiem brokoļiem, ziedkāpostiem un riekstiem.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā