AP/ Scanpix
DĀRZEŅU UN PASTAS SACEPUMS
Sastāvdaļas:
- 150 g krāsainās pastas
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 3 ēd.k. kviešu miltu
- 500 ml piena
- 250 ml saldā krējumu
- 1 liela vai 2 mazas ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi (mērcei)
- nedaudz svaigi rīvēta muskatrieksta
- jūras sāls, pēc garšas
- svaigi malti melnie, pipari pēc garšas
- 140 g fenheļa, sagriezts mazos gabalos
- 300 g ziedkāpostu, sadalīti mazās galviņās
- 400 g saldētu, atlaidinātu zirnīšu
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sagrieztas plānās šķēlītēs (sacepumam)
- 50 g siera pēc izvēles, sarīvēts
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko keramisko trauku.
- Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas vārās, liec tajā pastu.
- Paralēli otrā katlā ielej eļļu un sakarsē. Kad tā ir karsta, pievieno miltus un maisot cep, līdz izveidojas smiltīm līdzīga konsistence.
- Tad, visu laiku aktīvi maisot, pa daļām lej klāt pienu, līdz viss pieliets.
- Pievieno saldo krējumu un uz lielas liesmas vāri, līdz mērce nedaudz sabiezē.
- Beigās pievieno ķiplokus, muskatriekstu, sāli un piparus un iemaisi mērcē.
- Kad pasta uzvārījusies, nokās un liec katlā pie mērces kopā ar dārzeņiem.
- Visu samaisi un pārliec keramiskajā traukā, izlīdzini, uzber sieru un liec krāsnī cepties uz 40-50 minūtēm.
- Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un pasniedz.
Avots: "Rimi gardēži"