TOP 3 receptes, kuras noderēs tiem, kuri neēd gaļu

3.lapa

AP/ Scanpix

DĀRZEŅU UN PASTAS SACEPUMS

Sastāvdaļas:

  • 150 g krāsainās pastas
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 3 ēd.k. kviešu miltu
  • 500 ml piena
  • 250 ml saldā krējumu
  • 1 liela vai 2 mazas ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi (mērcei)
  • nedaudz svaigi rīvēta muskatrieksta
  • jūras sāls, pēc garšas
  • svaigi malti melnie, pipari pēc garšas
  • 140 g fenheļa, sagriezts mazos gabalos
  • 300 g ziedkāpostu, sadalīti mazās galviņās
  • 400 g saldētu, atlaidinātu zirnīšu
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sagrieztas plānās šķēlītēs (sacepumam)
  • 50 g siera pēc izvēles, sarīvēts

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko keramisko trauku.
  2. Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas vārās, liec tajā pastu.
  3. Paralēli otrā katlā ielej eļļu un sakarsē. Kad tā ir karsta, pievieno miltus un maisot cep, līdz izveidojas smiltīm līdzīga konsistence.
  4. Tad, visu laiku aktīvi maisot, pa daļām lej klāt pienu, līdz viss pieliets.
  5. Pievieno saldo krējumu un uz lielas liesmas vāri, līdz mērce nedaudz sabiezē.
  6. Beigās pievieno ķiplokus, muskatriekstu, sāli un piparus un iemaisi mērcē.
  7. Kad pasta uzvārījusies, nokās un liec katlā pie mērces kopā ar dārzeņiem.
  8. Visu samaisi un pārliec keramiskajā traukā, izlīdzini, uzber sieru un liec krāsnī cepties uz 40-50 minūtēm.
  9. Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un pasniedz.

Avots: "Rimi gardēži"