Ziemassvētku recepte: Safrāna – šokolādes kūka

© Publicitātes foto

Ziemassvētku laika ēdieni nav iedomājami bez aromātiskām garšvielām, no kurām iespējams veidot arī dažādas kombinācijas. Mūsu vispopulārākās garšvielas šo svētku gaidīšanas laikā ir karstvīna un piparkūku garšvielas, kanēlis, krustnagliņas, safrāns un vaniļas cukurs. Pasaulē dārgākā garšviela – safrāns tiek iegūts no ziediem, un šīs garšvielas saldais aromāts asociējas tieši ar Ziemassvētkiem. Ļoti populāras ir safrāna maizītes, bet safrāna karameles un baltās šokolādes kūka ir sapnis visiem safrāna cienītājiem! par garšvielu pielietojuma idejām stāsta AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.

8 porcijas
Laiks: 40 minūtes

Kūka
100 g sviesta
200 g baltās šokolādes
3 olas
50 ml cukura
2 ēd.k. Santa Maria vaniļas cukura
3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa
1 paciņa Santa Maria safrāna
Smalki sarīvēta laima miziņa
Šķipsniņa sāls
150 ml kviešu miltu

Brūkleņu krēms
250 ml 35% saldā krējuma
100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma

Saldo krējumu saputo. Ja vēlas, pievieno 2-3 ēd.k. cukuru. Samaisa ar brūkleņu ievārījumu.

Publicitātes foto - safrāna lasīšana

Kūka
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 ° C.
Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi.
Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli.
Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus.
Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai.
Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.