RECEPTES: Kā savā ēdienkartē iekļaut salātus un garšaugus

© Publicitātes foto

2.lapa

Kartupeļu salāti ar grilsieru

Šie salāti ir īpaši ar to, ka zaļumi tajos ir izmantoti kā garšu pastiprinājums visnotaļ vienkāršam dārzenim - kartupelim. Tos pasniedz kopā ar grilsieru vai citiem grila ēdieniem, piemēram, šašlika vai ceptas zivs.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 800 g kartupeļu
  • 1 bunte diļļu
  • 1 bunte loku
  • 1 ēd.k. graudaino Dižonas sinepju
  • 4 ēd.k. extra virgin olīveļļas
  • 1 citrons
  • jūras sāls pēc nepieciešamības
  • 1 paciņa grilsiera

Pagatavošana: Novāri kartupeļus un atdzesē. Pēc tam sagriez salātos sev tīkamā lielumā. Pievieno smalki sagrieztus zaļumus, sinepes un olīveļļu. Pierīvē citrona miziņu un pielej sulu pēc garšas. Ja nepieciešams, pievieno sāli. Grilsieru cep sagrieztu šķēlītēs uz karstām grila restēm, grila pannas vai parastās pannas. Pasniedz ar salātiem.

Svarīgākais