Viegla uzkoda, kas patiks ikvienam. Pastēte ir franču delikatese, kas populāra tās unikālās garšas un tekstūras dēļ. Tas sastāv no dažādām sastāvdaļām, piemēram, gaļas, mājputnu gaļas, zivīm vai dārzeņiem, kas sajaukti ar garšaugiem un garšvielām.
Tas rada bagātīgu un intensīvu garšu. Pastētei ir jauka, mutē kūstoša tekstūra, kas ir gluda, krēmīga un maiga, un tā lieliski sader ar garozu maizi, krekeriem vai grauzdiņiem. Ir daudz iespēju pastētes pagatavošanai, sākot no klasiskām receptēm līdz pat eksotiskākām, izmantojot dārzeņus, sēnes un dažādas piedevas.
SASTĀVDAĻAS
3 tases svaigu šampinjonu
2 ēd.k. olīveļļa
1 tējk. ābolu etiķis vai citrona sula
1 ēd.k. sojas mērce
1/2 tējk žāvēts rozmarīns
1/2 tase dārzeņu buljons
puse sīpola
daiviņa ķiploka
viens saulē kaltēts tomāts
viens burkāns
1/2 tase saulespuķu sēklas
2 tējk. kukurūzas ciete
1/4 tējk. pipari
1 tējk. jūras sāls
svaigi pētersīļi
bagete vai krekeri
PAGATAVOŠANA
1.Paņem lielu trauku un samaisa ēdamkaroti olīveļļas, tējkaroti ābolu sidra etiķa vai citrona sulas, nedaudz sojas mērces, dārzeņu buljonu un pusi tējkarotes žāvēta rozmarīna. Visas sastāvdaļas labi sakuļ. Tad maisījumam pievieno sasmalcinātas sēnes un kārtīgi samaisa. Ļauj desmit minūtes marinēties;
2.Uzkarsē lielu pannu un pievieno vienu ēdamkaroti olīveļļas. Uz vidējas uguns trīs līdz piecas minūtes apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku. Tad pannā pievieno saulē kaltētu tomātu, burkānus, sēnes un pārējo marinādi;
3.Samazina uguni un uz lēnas uguns vāra pannas saturu apmēram 15 minūtes, līdz burkāni ir mīksti un viss šķidrums iztvaikojis. Ievieto pannas saturu blenderī. Pievieno saulespuķu sēklas, kukurūzas vai kartupeļu cieti, sāli, piparus. Izmanto blenderi, lai visas sastāvdaļas pārvērstu gludā pastētē. Pēc tam pievieno svaigus pētersīļus un vēlreiz samaļ maisījumu līdz gludai masai;
4.Gatavo pastēti pārliek traukā un atdzesē. Pasniedz ar bageti vai krekeriem.