Recepte pusdienām: Ar bekonu un sieru pildīti kartupeļi

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Brīvdienas ir laiks, kad brīdi ilgāk varam veltīt arī gardu pusdienu pagatavošanai. Šoreiz sagatavota recepte pildīta kartupeļa pagatavošanai.

Nepieciešams:

  • 3 lieli kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 tējkarotes ķiploka pulvera
  • tējkarote oregano
  • 1/2 tējkarotes paprikas pulvera
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Uzsilda krāsni uz 220 C
  • Mazā bļodiņā sajauc sviestu, ķiploku pūderi, oregano,paprikas pulveri, sāli un piparus. noliek malā.
  • Kartupeļos iegriež ar nazīti, bet negriež līdz galam. Uztaisa tādas kā kabatiņas.
  • Ar otiņu katru kartupeli rūpīgi apslaka ar sviesta maisījumu. Katrā kabatiņā ieliek bekona šķēli, tad apber ar sieriem.
  • Cep apmēram 45 minūtes, ik pa laikam var apliet ar sviestiņu, kas izkusis uz cepampannas. Pasniedz ar zaļumiem.

AVOTS: "Mans Rimi"

Svarīgākais