Brīvdienas ir laiks, kad brīdi ilgāk varam veltīt arī gardu pusdienu pagatavošanai. Šoreiz sagatavota recepte pildīta kartupeļa pagatavošanai.
Nepieciešams:
- 3 lieli kartupeļi
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 tējkarotes ķiploka pulvera
- tējkarote oregano
- 1/2 tējkarotes paprikas pulvera
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni uz 220 C
- Mazā bļodiņā sajauc sviestu, ķiploku pūderi, oregano,paprikas pulveri, sāli un piparus. noliek malā.
- Kartupeļos iegriež ar nazīti, bet negriež līdz galam. Uztaisa tādas kā kabatiņas.
- Ar otiņu katru kartupeli rūpīgi apslaka ar sviesta maisījumu. Katrā kabatiņā ieliek bekona šķēli, tad apber ar sieriem.
- Cep apmēram 45 minūtes, ik pa laikam var apliet ar sviestiņu, kas izkusis uz cepampannas. Pasniedz ar zaļumiem.
AVOTS: "Mans Rimi"