Deserti rudens noskaņās

© F64

Šokolāde ir gardums, kas ar valdzinošo garšas baudījumu spējis pārsteigt jau gadsimtiem ilgi. Mūsdienās, pateicoties kāruma plašajam izmantojumam, tas kļuvis par neaizvietojamu kulinārijas brīnumu sastāvdaļu, ko izmanto konfekšu, desertu un dažādu saldu dzērienu pagatavošanai.

Uzņēmums Pure Chocolate savu produktu klāstu papildinājis ar šokolādes kaletēm, kas ir ērti izmantojamas saldo ēdienu pagatavošanā vai lietojamas kā ikdienas našķi.

2013. gada pavasarī Doma laukumā durvis vēris restorāns Rīgas atslēga, kura interjers un ēdienkarte veidota pēc leģendārās latviešu spēlfilmas Vella kalpi motīviem. Vienā komandā apvienojoties izciliem pavārmeistariem, viesmīļiem, vadītājiem un interjera māksliniekiem, no jauna ir iekvēlinātas senās Rīgas majestātiskās viesmīlības un virtuves tradīcijas.

Restorāna telpās uzburta senlaicīga un latviska noskaņa, bet par īpašo auru gādā visapkārt redzamie simboli – atslēgas, eņģeļi, Livonijas karte un daudzas citas autentiska koka un filigrānu metālkalumu ieskautas detaļas. Restorāns ir gatavs savai pirmajai rudensziemas sezonai un aicina ikvienu sveču gaismā nobaudīt mielastus, kas gatavoti pēc labākajām tautas receptēm.

***

KAS IR šokolādes KALETES?

Kaletes ir plānas šokolādes tāfelītes, kas paredzētas tūlītējai ēšanai, kausēšanai un smalcināšanai. Pure Chocolate piedāvā:

• tumšās šokolādes kaletes – kakao saturs nav mazāks par 55,9%;

• piena šokolādes kaletes – kakao saturs nav mazāks par 33,9%;

• baltās šokolādes kaletes – kakao saturs nav mazāks par 27,9%.

Ar balto šokolādi

Plānās pankūkas ar krējuma un medus pildījumu, pasniegtas ar baltās šokolādes mērci un lazdu riekstiem

Sastāvdaļas: 2 plānās pankūkas, 40 g skābā krējuma, 10 g medus, 20 g riekstu, 40 g baltās šokolādes

Pagatavošana:

pirms pasniegšanas izcep plānās pankūkas. Tās pilda ar skāba krējuma un medus masu.

Balto šokolādi ūdens peldē izkausē. Pasniedzot, pankūkas dekorē ar grauzdētiem lazdu riekstiem un izkausēto šokolādi.

Ar piena šokolādi

Biezpiena un šokolādes sirsniņa

Sastāvdaļas: 200 g biezpiena, 200 g baltās šokolādes, 60 g brūkleņu, 40 g riekstu

Pagatavošana:

šokolādi izkausē ūdens peldē. Atsevišķi sablenderē biezpienu, brūklenes un riekstus. Abas masas sajauc. Pilda sirsniņas formā un liek atdzesēties, kamēr sastingst (apmēram 20–30 minūšu). Pasniedz ar izkausētu piena šokolādi un rudens ogām.

Ar tumšo šokolādi

Zemenes tumšajā šokolādē un sezama sēkliņās

Sastāvdaļas: 6 zemenes, 100 g tumšās šokolādes, 10 g sezama sēkliņu

Pagatavošana:

šokolādi izkausē ūdens peldē vai uz lēnas uguns. Zemenes notīra un nosusina, tad iemērc izkausētajā šokolādē un pēc tam apviļā sezama sēkliņās. Atstāj vēsā vietā, lai šokolāde sastingtu.

Svarīgākais