Izsmalcināta garša un noformējums

© F64

Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne

Pīles krūtiņa ar ābolu biezeni un čatniju

Sastāvdaļas: 4 pīles krūtiņas, timiāns, sāls, pipari, brūnais cukurs, eļļa, ābolu čatnijs, 600 g ābolu, 100 g šalotes sīpolu, 150 g žāvētu aprikožu, 220 g balzamiko etiķa, 1 čili pipars, 20 g svaiga ingvera, 15 g ķiploka, sāls,

ābolu biezenim: liels ābols, puse apelsīna sulas, brūnais cukurs,

sarkanvīna mērcei: 200 g sarkanvīna, 100 g cukura sīrupa, krustnagliņa, 120 g brūkleņu, 120 g topinambūra, 120 g ķirbja, 120 g cukīni

Pagatavošana: sīpolus sagriež salmiņos, apcep zeltainus, pārkaisa sāli. Pievieno nomizotas, sagrieztas ābolu daivas, sasmalcinātus ķiploku, ingveru, čili un aprikozes. Uzlej balzamiko etiķi. Uzvāra un tad uz lēnas uguns karsē 40–50 minūšu un ik pa brīdim apmaisa.

Biezenim nomizo ābolu, sagriež daivās, liek katliņā. Kad ābols kļūst mīksts, pievieno apelsīna sulu, brūno cukuru, pavāra. Sablenderē viendabīgā masā. Mērcei dārzeņus apcep, pievieno sāli, piparus un glazē ar medu.

Svarīgākais