Itālijas pavārs televīzijā atzīst, ka ir ēdis kaķa sautējumu

Itālijas valsts televīzija ir slēgusi kādu pavārmākslas raidījumu, kura vadītājs bija slavējis no kaķa gaļas gatavotu sautējumu.

77 gadus vecais Bepe Bigaci bija populāra rīta raidījuma vadītājs telekanālā RAI. Viņš raidījumā stāstīja par dažādām receptēm un sniedza ēdiena gatavošanas padomus. Tomēr viņa karjeru sabojāja rīts, kurā viņš paziņoja, ka ir ēdis kaķa sautējumu un neuzskata to par neko sliktu. „Klau, vai tad cilvēki neēd trušus, cāļus, baložus?” pavārs jautāja. „Es saņemšu vēstules no dabas mīļotājiem, bet kāpēc gan viņi neaizstāv trušus?”

Pēc tam raidījuma vadītājs pastāstīja, ka nogalinātais kaķis ir trīs dienas jātur tekošā ūdenī, un pēc tam kaķa gaļa kļūstot balta, un Toskānā no tās gatavots sautējums esot delikatese un viņš pats to vairākkārt esot ēdis.

Pret šādiem paziņojumiem iebildes bija ne tikai Elisai Isoardi, kura kopā ar B. Bigazi raidījumu vadīja, bet arī Itālijas Veselības ministrijai. Ministrijas sekretāra vietniece Frančeska Martini paziņoja, ka valsts likumdošana kaķus atzīst par mājdzīvniekiem un tos aizsargā pret „nežēlību, sliktu izturēšanos un atstāšanu novārtā”.

RAI vadītājs Mauro Maca pēc tam paziņoja, ka B. Bigaci atstādināšana no darba televīzijā ir bijis „sāpīgs, taču nenovēršams solis”.

Svarīgākais