Lai iegūtu vislabāko liellopa gaļu Eiropā, Francijas lauksaimnieki govīm katru dienu dod līdz pat divām pudelēm laba vīna.
Tādā veidā tiek audzēta "Vinbovin" gaļa, par ko sajūsminās Parīzes labākie restorāni.
Īpašais audzēšanas veids aizgūts no Bēzjē apgabalā veikta eksperimenta, kura gaitā trīs govīm četrus mēnešus deva vietējo vīnu.
Idejas autors Žans Šarls Tastavī atklāja, ka govīm piedāvātais vīns audzēšanas sākumā tika sajaukts ar miežiem, sienu un vīnogām, taču vēlāk dzīvniekiem piedāvāts apgabala labāko vīna dārzu dzēriens, ko tie labprāt dzēruši bez piedevām.
Drīz vien kļuvis skaidrs, ka "priecīgās govis" dod īpaši sulīgu gaļu.
"Katra dzīvnieka alkohola patēriņam jābūt līdzvērtīgam tam, ko ārsti iesaka cilvēkiem - divas vai trīs vīna glāzes dienā. Tas nozīmē, ka govis drīkst dzert vienu vai pusotru litru dienā," norādīja Tastavī.
"Domāju, ka nākamreiz varētu dot muskatu, lai gaļai piešķirtu muskusa garšu," viņš sacīja.
Prestižo "Michelin Guide" apbalvojumu ieguvušais pavārs Lorāns Pursels ir "Vinbovin" gaļas entuziasts. "Tai ir ļoti īpaša tekstūra - skaista, lāsumaina un maiga, turklāt apcepot tā karamelizējas. To grib visi labākie restorāni Parīzē," viņš teica.
Taču govju barošana ar smalko vīnu sadārdzinājusi gaļas cenu - viena augstākā labuma šķēle maksā līdz pat 70 latiem.