ASV zinātnieki 28 gadus sekoja līdzi 92 383 pētījuma dalībnieku veselības stāvoklim un nonāca pie pārsteidzoša secinājuma. Olīveļļas lietošana var mazināt risku iegūt nopietnu slimību, raksta "The Sun".
Pētījumā piedalījās vairāk nekā 92 tūkstoši cilvēku, kuru vidējais vecums bija 56,4 gadi.
Zinātnieki ik pēc četriem gadiem sazinājās ar visiem pētījuma dalībniekiem, noskaidrojot, cik daudz un bieži viņi uzturā lieto olīveļļu.
Ievācot datus apjomīgajā pētījumā, zinātnieki secināja, ka olīveļļa var uzlabot veselības stāvokli un mazināt Alcheimera slimības risku. Ja cilvēks ik dienu apēdīs vairāk nekā pusi ēdamkarotes olīveļļas, risks saslimt ar Alcheimera slimību samazināsies par 28%.
Iemainot uzturā majonēzi vai margarīnu pret tējkaroti olīveļļas, mirstība no demences var samazināties par 8%.
Iegūtie pētījuma rezultāti bija vienādi neatkarīgi no pārējā cilvēku uztura un ģenētikas.
Olīveļļa ir laba veselībai, jo tai piemīt antioksidanta un pretiekaisuma īpašības.