Sviests ir ļoti populārs produkts, un tas ir obligāts gandrīz katra cilvēka ledusskapī. Tas nav pārsteidzoši, jo šim produktam ir lieliskas garšas īpašības, un tāpēc to plaši izmanto kulinārijā.
Tomēr sviestu ir diezgan grūti nosaukt par veselīgu produktu, jo pat visdabiskākais šāda veida produkts saturēs diezgan daudz kaloriju. Turklāt sviests nav piemērots vegāniem un cilvēkiem ar laktozes nepanesību, jo tā pamatā ir govs piens.
Tāpēc uztura speciālisti jau sen ir aicina veselīga dzīvesveida piekritējus, gatavojot konditorejas izstrādājumus, pāriet uz izcilu analogu - grieķu jogurtu.
Kā skaidro uztura speciāliste Destinija Mūda, šāda produkta priekšrocība ir augstais kalcija un olbaltumvielu saturs. Turklāt, kad piena produkti tiek raudzēti, daži no tajos esošajiem piesātinātajiem taukiem tiek pārveidoti par sirdij veselīgiem nepiesātinātajiem taukiem.