Ēdienu gatavošana no nulles parasti ir vairāk darba nekā vienkārša tā pirkšana veikalā. Bet ar tādām lietām kā sviests šis papildu laiks ir tā vērts. Sviesta kulšana aizņem tikai aptuveni 10 minūtes, un tas ir salīdzinoši vienkārši.
Vēl labāk, jo tas ledusskapī glabāsies divas līdz trīs nedēļas, kas ir lieliski piemērots cilvēkiem, kuri regulāri izmanto sviestu ēdiena gatavošanai vai kā smēriņu. Tā kā sviests glabājas tik ilgi, to mājās var gatavot tikai vienu vai divas reizes mēnesī, raksta thetakeout.com.
Lai sviestu pagatavotu, atliek tikai virtuves kombainā, blenderī vai sviesta kuļamajā ievietot biezu krējumu (ja vēlaties, ar nedaudz sāli) un kult, līdz tas sastingst. Šis process darbojas, jo tauki biezajā krējumā sāk salipt kopā, rezultātā kļūstot par lielu sviesta gabalu.
Pēc tam izkāš, lai varētu atdalīt paniņas no cietā sviesta, un pēc tam sviestu nomazgā bļodā, kas piepildīta ar ledus aukstu ūdeni. Šī pēdējā darbība ir svarīga, jo tā palīdzēs nomazgāt visas atlikušās paniņas. Ja tās nenomazgās, sviests var ātrāk sabojāties.
Visbeidzot, ar lāpstiņu vai līdzīgu instrumentu noslauka atlikušo ūdeni no sviesta gabala un pēc tam piešķirt tam vēlamo formu, lai tas ietilptu izvēlētajā traukā. Kad iegūts gards mājās gatavots sviests, atliek tikai to ievietot ledusskapī un baudīt.
Tikai dažas minūtes mēnesī svaigam mājās gatavotam sviestam noteikti izklausās lieliski. Tomēr, ja ir daudz laika, var apsvērt iespēju izveidot lielāku partiju, sadalīt to un sasaldēt. Izmantojiet hermētiskas burkas, alumīnija foliju vai plastmasas apvalkus, lai pareizi sasaldētu sviestu, tādējādi pagarinot tā kalpošanas laiku līdz iespaidīgiem deviņiem mēnešiem.
Sadalot mazākās porcijās, ledusskapī vienmēr atradīsies nedaudz sviesta lietošanai. Izmantojot šo metodi, varēs sviestu pagatavot tikai dažas reizes gadā.
Var arī paturēt procesā iegūtās paniņas, lai uzlabotu mājas receptes. Sastāvdaļa ir lielisks papildinājums pankūkām, būs papildu garša un šķidrums. Var arī to izmantot, lai pagatavotu garšīgi maigu paniņās sautētu cūkgaļu. Paniņām ir neskaitāmas pielietošanas iespējas virtuvē, tāpēc tās neizlejiet.
Kad esat apguvis parastā sviesta gatavošanas mākslu, nebaidieties eksperimentēt ar sviesta maisījumu.
Varat izmantot saldas sastāvdaļas, piemēram, kanēli vai augļus, vai pikantas sastāvdaļas, piemēram, garšaugus un šalotes.