Jau labu laiku publiskajā telpā norisinās diskusijas par iespējamo atteikšanos no 1 un 2 centu monētām, noapaļojot maksājamo summu pakalpojumu sniegšanas vietās. 2022. gada februārī veiktās aptaujas dati liecina, ka 51% aptaujāto atbalsta šo monētu izņemšanu no apgrozības, savukārt 43% iedzīvotāju uzskata, ka tās apgrozībā būtu atstājamas, raksta portāls "liepajniekiem.lv".
Eiro vājuma negatīvā ietekme pārsniedz pozitīvos aspektus, tostarp zems eiro kurss var veicināt inflāciju, lai gan tas šobrīd nav svarīgākais cenu kāpumu veicinošais faktors, atzina banku analītiķi.
Eiro vērtība attiecībā pret ASV dolāru piektdien samazinājusies līdz zemākajam līmenim kopš 2002.gada saistībā ar bažām par eirozonas iespējamu nokļūšanu recesijā.
Eiro vērtība attiecībā pret ASV dolāru otrdien samazinājusies līdz zemākajam līmenim kopš 2002.gada saistībā ar bažām par eirozonas iespējamu nokļūšanu recesijā.
No nākamā gada Horvātija kļūs par 20. Eiropas Savienības dalībvalsti, kas būs ieviesusi Eiropas vienoto valūtu – eiro. Eiropas Komisija paziņojusi, ka Horvātija atbilst visiem kritērijiem, lai ieviestu eiro. Starp Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un eiro ieviešanu pagāja gandrīz 10 gadi, un tieši tāpat tagad būs Horvātijai, ziņo portāls "LSM.lv".
Vidējās stundas darbaspēka izmaksas Latvijā pērn bija 11,1 eiro, kas ir krietni zemāks līmenis nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas departamenta "Eurostat" pirmdien publiskotie dati.
Valsts ieņēmumu dienests (VID) Covid-19 krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem līdz ceturtdienas, 3.marta, vakaram atbalsta maksājumos pārskaitījis 85,54 miljonus eiro, informēja VID pārstāvji.
Eiropas Centrālā banka (ECB) plāno izstrādāt jaunu eiro banknošu dizainu. Gaidāms, ka galīgais lēmums tiks pieņemts 2024. gadā, liecina ECB informācija
Latvijā četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumu, pagājušajā gadā izkrāpto līdzekļu apmērs sasniedza 11,1 miljonu eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.
Valdošās koalīcijas partijas pārstāvoši Saeimas deputāti rosina 2022.gada valsts budžetā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt vairākus simtus tūkstošu eiro dažādām biedrībām un nodibinājumiem pasākumiem un būvdarbiem.
Latvijas Valsts kasē piektdien saņemts pirmais Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda finansējuma avansa maksājums 237 miljonu eiro apmērā, konferencē "Eiropas Savienības atveseļošanas un noturības mehānisma Latvijas nacionālais plāns: unikāla iespēja vai papildu finansējums?" informēja finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis (JV).
Simtgades loterijas biļete atnesusi 10 000 eiro laimestu kādam ap 60 gadus vecam Ogres novada iedzīvotājam, kurš strādā kā autovadītājs, vēsta "latloto.lv".
Par 28 800 eiro Latvijā tiks uzturēta kosmosa tehnoloģiju datu bāze, kā arī ieviesti kosmosa nozares komunikācijas stratēģijas pakalpojumi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.