Ieviešam eiro

10.jūl 2013
Eiro nav "galīgs štrunts", tāpēc tā ieviešanas ideja varēs iegūt sabiedrības atbalstu bez īpašas reklāmas. Tomēr valdībai ir pienākums informējot un izglītojot radīt izpratni par eiro ieviešanas nepieciešamību, uzskata bijušais Latvijas Bankas prezidents, tagad biedrības "Latvijas attīstībai" vadītājs Einars Repše.
10.jūl 2013
Īsi pirms Eiropas Parlamenta balsojuma Strasbūrā par Latvijas uzņemšanu eirozonā saruna ar EP deputātiem Robertu Zīli (TB/LNNK) un Krišjāni Kariņu (Vienotība).
10.jūl 2013
Apliecinot, ka izšķiroši svarīgu lēmumu pieņemšanai tautas griba nemaz nav nepieciešama, Latvijas Republika vakar iestājās eirozonā. Tehniski līdz naudas maiņai vēl jāpagaida, jo eiro ieviešanas datums ir nākamā gada 1. janvāris.
9.jūl 2013
Reaģējot uz uzaicinājumu Latvijai pievienoties eirozonai, viena no lielākajām starptautiskajām reitingu aģentūrām "Fitch Ratings" šodien paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi - no "BBB" uz "BBB+", aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.
9.jūl 2013
Ekonomists un eirokritiķis Jānis Ošlejs uzskata, ka Latvija, atkārtojot tās pašas kļūdas, kādas pieļāva Spānija un Kipra, nonāks ekonomiskās grūtībās.
9.jūl 2013
Pirmās Latvijas eiro monētas būs nokaltas jau jūlija beigās, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
9.jūl 2013
"Laipni lūdzam eirozonā, Latvija," šodien Briselē svinīgajā pasākumā par godu lēmumam par Latvijas uzņemšanu eirozonā sacīja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Oli Rēns.
9.jūl 2013
Šodien Briselē svinīgā pasākumā pasniedzot simboliskus eiro monētu paraugus Latvijas premjeram Valdim Dombrovskim (V), Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam un finanšu ministram Andrim Vilkam (V), Eiropas Savienības (ES) amatpersonas aicināja Latviju pievienoties Eiropas vienotajai valūtai.
9.jūl 2013
Lata pārejas kursa neatgriezeniska fiksēšana turpmākajos mēnešos palielinās atbalstu pārejai uz eiro Latvijā, augot apziņai plašākā sabiedrībā, ka tā būs vienkārša un caurspīdīga latu apmaiņa pret eiro pēc šodien neatsaucami apstiprinātā kursa, norāda Latvijas Banka.
9.jūl 2013
Šodien Eiropas Savienības (ES) Finanšu ministru padome pieņēmusi gala lēmumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā no 2014.gada 1.janvāra. Tas ir nozīmīgs solis Latvijas ekonomikas stabilitātes un konkurētspējas uzlabošanai, bet eiro ieviešana neatbrīvo mūs no atbildības kvalitatīvi, gudri un atbildīgi pārvaldīt savu valsti, lai izveidotu attīstītu ekonomiku un vairotu visu iedzīvotāju labklājību, uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.
9.jūl 2013
Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu (ECOFIN) padomes sanāksmē Briselē oficiāli pieņēma gala lēmumu atbalstīt eiro ieviešanu Latvijā no 2014. gada 1.janvāra. Finanšu ministrs Andris Vilks izsaka pateicību visiem, kuri ieguldīja milzīgu darbu eiro ieviešanai, kā arī ikkatram, kurš atbalstīja šo mērķi un tam ticēja.
9.jūl 2013
Līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikušas vēl 176 dienas - 2014.gada 1.janvārī Latvija kļūs par 18.eirozonas valsti.
9.jūl 2013
Lats pret eiro tiks mainīts pēc pašreizējā Latvijas Bankas noteiktā oficiālā kursa - 0,702804 lati pret vienu eiro, vēsta neoficiāli avoti Briselē. Gaidāms, ka lata piesaistes kurss netiks mainīts, taču galīgais lēmums tiks pieņemts otrdien Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu (ECOFIN) padomes sanāksmē, kurā ES finanšu ministri apstiprinās Latvijas uzaicināšanu eiro zonā no nākamā gada 1.janvāra.
9.jūl 2013
Latvijas mazumtirgotāji "Rimi Latvia", "Maxima" un "Narvesen" pievienosies uzņēmēju brīvprātīgajai iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs", līdz ar to apņemoties visās 500 to uzturētajās tirdzniecības vietās veikt godīgu cenu pārrēķinu no latiem uz eiro, ievērojot oficiālo valūtas maiņas kursu un neizmantojot eiro ieviešanu nepamatotai preču un pakalpojumu cenu celšanai.
9.jūl 2013
Jūnija vidū eiro ieviešanu Latvijā atbalstīja 22% aptaujāto, neitrāla attieksme bija 21%, bet eiro ieviešanu neatbalstīja 53% respondentu, šorīt Latvijas Radio pastāstīja socioloģisko pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš, atzīmējot, ka šī gada laikā eiro atbalstītāju skaits īpašu pieaugumu neuzrāda.
8.jūl 2013
Arta Baumane, Latvijas Tirgotāju asociācijas pārstāve norāda - eiro ieviešanas procesā ir plaša valdības propaganda, bet arvien netiek atrisinātas vienkāršas tehniskas lietas un sniegta palīdzība galvenajām eiro ieviešanā iesaistītajām organizācijām. Tirgotājus šobrīd satrauc jauna tendence - vadošās bankas pirms eiro ieviešanas sāk likvidēt bankomātus lauku apvidos. Piemēram, Valkas un Strenču novadā ir vairs tikai viena bankas filiāle.
8.jūl 2013
Rīt, 9.jūlijā, ikviens tiešraidē varēs uzzināt par Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru lēmumu par Latvijas pievienošanos eirozonai, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļā.
photo_camera
4.jūl 2013
Šodien pie Brīvības pieminekļa biedrības "Latvija par latu" mītiņā "Protests pret eiro ieviešanu bez tautas akcepta" tika sadedzināts Eiropas Savienības (ES) karogs.
3.jūl 2013
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Aleksandrs Mirskis ("Alternative") trešdien Strasbūrā balsojis pret Latvijas iestāšanos eirozonā un dēvē to par milzīgu kļūdu, aģentūru LETA informēja deputāta asistente Anita Laizāne.
3.jūl 2013
Eiropas Parlamenta (EP) deputāti šodien balsojumā atbalstīja Latvijas pievienošanos eirozonai 2014.gada.Par rezolūciju, kas rekomendē mūsu valsts pievienošanos Eiropas vienotajai valūtai, balsoja 613 EP deputāti, bet pret - 67.