Uzņēmējiem, viedokļu veidotājiem vairāk jāskaidro eiro ieviešanas pozitīvie un negatīvie aspekti, liecina jaunākajā "DNB Latvijas barometrā" apkopotie ekspertu komentāri.
Vairāk nekā puse jeb 53% Latvijas iedzīvotāju domā, ka eiro ieviešanas plāns tiks realizēts un vienotā Eiropas valūta tiks ieviesta plānotajā datumā - 2014.gada janvārī, liecina jaunākais "DNB Latvijas barometra" pētījums.
"Saskaņas centrs", iespējams, varētu ierosināt referenduma rīkošanu par eiro ieviešanu Latvijā, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nacionālajiem parlamentiem laikus jābūt pieejamai informācijai par konceptuāli apspriežamām iniciatīvām, kas ietekmē ES darbības principus.
Latvijas Zaļās (LZP) partijas valde nolēmusi neatbalstīt Eiro ieviešanu Latvijā ar 2014. gadu. Šāda lēmuma pamatā ir Eiropas Savienības ekonomiskās situācijas neprognozējamība.
Šodien Eiropas Padomes(EP) prezidents Hermans van Rompejs Valsts prezidentam Andrim Bērziņam paudis izpratni par Baltijas valstu pozīciju Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta kontekstā.
Pievienošanās eirozonai Latvijai nav tikai ekonomiski motivēts solis, bet arī politisks lēmums, kas būtu veiksmīgs noslēgums visai starptautiskā aizdevuma programmai, šodien, darba vizītes laikā Briselē tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisāru Olli Rēnu, norādījis Valsts prezidents Andris Bērziņš.
Jebkuram Latvijas iedzīvotājam un uzņēmumam lētākā un ērtākā naudas nomaiņa no latiem uz eiro būs bezskaidrās naudas izmantošana, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Komercbanku asociācija.
Valdība šodien atbalstīja Finanšu ministrijas izstrādāto eiro ieviešanas likumprojektu, kas regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus.
Rumānijas premjerministrs Viktors Ponta pirmdien paziņoja, ka viņa valsts nesasniegs mērķi par pievienošanos eirozonai 2015.gadā, taču tā saglabās apņemšanos ieviest eiro, līdzko būs piemēroti apstākļi.
Eiro ieviešanas maksimālās izmaksas tirgotājiem varētu būt vismaz 160 miljoni latu, biznesa portālam "Nozare.lv" apgalvoja Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.
Lietuva reāli varētu pievienoties eirozonai 2015.gadā, pirmdien žurnālistiem paziņojis sociāldemokrātu līderis Aļģirds Butkevičs, kas tiek uzskatīts par ticamāko gaidāmās valdības premjerministra amata kandidātu
Lai gan Igaunijā jau gandrīz divus gadus norēķinos tiek izmantots eiro, daļa iedzīvotāju joprojām ar piesardzību uzlūko jaunās naudas zīmes un, maksājot par precēm un pakalpojumiem, priekšroku dod bankas kartēm, nevis skaidrai naudai.
Referendumā par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) tauta nebalsoja par eiro ieviešanu, tāpēc par to būtu jārīko referendums, -šādu viedokli laikrakstā "Dienas Bizness" pauž Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.
Saeimas koalīcija, pieļaujot tikai vienu kļūdainu balsojumu, nolēmusi neatdot izskatīšanai komisijās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iesniegto likumprojektu par eiro ieviešanu. Tas paredzēja Eiropas Savienības vienotās valūtas ieviešanas termiņa noteikšanu uzticēt Saeimai, nevis valdībai, un šis jautājums būtu izlemjams referendumā. Neraugoties uz Saeimas vairākuma viedokli, pat ekonomisti uzskata, ka noteikt eiro ieviešanas termiņu patiešām varētu uzticēt tautai.
Saeimas šodien tomēr nenodeva izskatīšanai komisijās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas sagatavoto likumprojektu "Par eiro ieviešanas termiņu", kurš paredz, ka eiro ieviešanas termiņu noteiks Saeima, nevis valdība un tas būs izlemjams tautas nobalsošanā.
Eiro ieviešanas pretinieki iesnieguši prasību Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) nodrošināt iespēju paust savu viedokli masu medijos, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja NEPLP sekretariāta vadītājs Andris Ķēniņš.
Septembrī Latvija izpilda Māstrihtas inflācijas kritēriju, ļauj spriest šodien publicētie Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja "Eurostat" dati par inflāciju.
Pēc eiro ieviešanas cilvēki Latvijā sagaida cenu pieaugumu, nemainīgas algas, investīciju pieplūdumu un lepnuma mazināšanos par valsts valūtu. Igauņi šo viedokli apstiprina, turklāt dažkārt ir pat pesimistikāki.