Vācu ārste pastāstīja, kādi produkti ir viņas ēdienakartē un kādus produktus vajadzētu izslēgt no uztura, raksta "newsyou.info".
Ārste Antonija Beitcena Haineke no Onkoloģijas centra Hamburgā katru dienu ēd augļus, dārzeņus un pilngraudu produktus.
Onkoloģijas profilaksei viņa iesaka sabalansētu diētu ar augstu sķiedrvielu daudzumu.
Sarkano gaļu, pēc viņas domām, var ēst ne biežāk kā divas reizes nedēļā, ir jāatsakās no saldajiem dzērieniem, priekšroku dodot ūdenim un nesaldinātai tējai. Tā var novērst ne tikai vēža šūnu, bet arī aptaukošanās un diabēta rašanos.
Kopumā ārsti iesaka pēc iespējas mazāk uzturā lietot treknu gaļu, jo īpaši cūkgaļu, tāpat jāsamazina saldu produktu patēriņš. Vajadzētu arī izvēlēties produktus, kuros ir pēc iespējas mazāk mākslīgo piedevu.