Rekomendācijas attiecībā uz olu ēšanu ir bijušas daudz, pie tam ekspertu domas dalās - cik daudz olu un cik bieži tās jāēd, lai nekaitētu organismam, bet tieši otrādi - gūtu labumu no olām.
Kā raksta "Fithacker", pirmkārt, jāpiemin, ka olās ir diezgan maz kaloriju - apmēram 78 kcal, tāpat kā banānā.
Olu baltums galvenokārt sastāv no ūdens (88%) un olbaltumvielām, no kurām vissvarīgākais ir albumīns. Dzeltenums satur 50% ūdens, un pārējais ir vienādās daļās olbaltumvielu un lipīdu.
Eksperti uzsver, ka ka olas ir ļoti veselīgs produkts, kas organismu apgādām ar daudzām nepieciešamām vielām. Tāpēc tiek ieteikts nebaidīties katru dienu apēst vienu olu, saglabājot veselīgu un daudzveidīgu uzturu.